Minindel Reflector

Minindelektorn är en enhet med en mycket rik historia. Den utvecklades tillbaka år 1891 och fortsätter att användas idag. Principen för dess funktion är väldigt enkel, men det hindrar inte den "klara solen" - en av reflektorns alternativa namn - att fungera mer effektivt än många mediciner och folkmedicin.

Vad är en Minin-reflektor?

Du måste ha sett Minin-reflektorn, du visste helt enkelt inte att den kallades på det sättet. En blå lampa - är det här en fras som berättar något? Ja, det här är samma apparat, som består av en metall lampskärm och en glödlampa med en blå lampa.

I Minis reflektorer är Ilyichs vanliga glödlampor också lämpliga, men det är bäst att använda blåa. De värmer inte huden så mycket, men vävnaderna värmer upp mycket effektivt. Enkelt uttryckt, med långvarig exponering för huden, kan en vanlig lampa orsaka brännskada, en blå glödlampa förhindrar denna negativa konsekvens.

Enligt anvisningarna till minreflektor är anordningen avsedd för behandling av torr värme och infraröd strålning. Bland annat påverkar den blå färgen positivt nervsystemet. Och detta bidrar i sin tur till att slappna av musklerna, fullborda kroppens återhämtning, stärka skyddsmekanismerna.

Indikationer och kontraindikationer för användningen av Minind reflector

Den "klara solen" har många fördelar. reflektor:

Behandling med en blå lampa är enkel och trevlig. Därför är det lämpligt även för små barn, som förresten behandlar uppvärmningsförfarandet ganska lugnt.

Och ändå är det inte värt att betrakta Minin-reflektorn som en panacea. Effektiviteten av behandlingen på något sätt beror på många faktorer. För att bli av med den här eller den sjukdomen bör värmebehandling kombineras med andra typer av behandling.

Du kan använda Minindisplayen för problem som:

Det finns en "klar sol" och en lista över kontraindikationer. Den innehåller:

Hur man väljer en blå lampa och använder en Minin-reflektor?

De blå lamporna skiljer sig endast från varandra i diameterens storlek. Denna parameter påverkar fokusens noggrannhet. Ju mindre Lampskärm, desto mer exakt kommer det att vara möjligt att styra värmeflödet. Men för liten kommer en enhet inte att kunna värma stora delar av kroppen med radikulit, till exempel. Optimal betraktas som en diameter av 16 cm. En reflektor av denna storlek passar både små och vuxna. Och du kan justera värmeintensiteten genom att ändra avståndet från lampan till kroppen.

Påverkan "klar sol" ska vara på den nakna ytan av huden. Håll enheten vinkelrätt mot kroppen kan inte, strålarna ska falla snett. Lampan bör placeras så långt att värmen som härstammar från den är palpabel och trevlig.

Varaktigheten av ett förfarande kan variera från fem minuter till en halvtimme. Det rekommenderas att upprepa uppvärmningen en eller två gånger om dagen. De första positiva förändringarna i hälsan kommer att märkas på andra dagen.