Candidasa

I östra delen av ön Bali är resorten Chandidas (Candidasa), det kallas också Candidasa. Detta är ett populärt ställe bland de turister som vill koppla av från stress och rörelse.

Allmän information

Förlikningen ligger i en vik och tvättas av Indiska oceanen. Orten blev han för ungefär 30 år sedan, och innan det fanns en fiskeby. Det finns vänliga och vänliga människor som bor i Chandidas, de talar praktiskt taget inte engelska.

Förlikningen är helt fri från brott, den är tyst och fredlig. Orten har utvecklat infrastruktur med hotell , restauranger, barer och bankomater. Visst är klubblivet frånvarande. Chandidasa är bara en gata som sträcker sig från stranden till bergskedjan.

Det finns praktiskt taget ingen transport , så du måste gå till fots. Byn är känd för sina pittoreska platser, frodig vegetation, palm och banan djungler, som ersätter rismarkerna. Aboriginer är engagerade i jordbruk, fiske eller engagerad i turism i Chandidas.

Vädret i byn

Närheten till vulkanen har ett starkt inflytande på klimatet. Det regnar ofta i bosättningen, men det finns inga starka stormar och regn. Den genomsnittliga lufttemperaturen är + 28 ° C och vatten - + 26 ° C. Nederbörd faller huvudsakligen från november till mars, och från april till oktober är det torrt och varmt väder.

Vad kan du se i Chandidas?

Uppgörelsens namn kom från templet med samma namn, som ligger i mitten av bosättningen. Han är tillägnad Harithi och Shiva. Forskare föreslår att helgedomen byggdes av en kung som heter Sri Adji Jayapangus Arkaljanchan på 1200-talet.

I centrum av Chandidas finns en vacker lagun, där det finns pittoreska lotuses.

Nära byn finns sådana attraktioner :

  1. Vacker balinesisk nationalitet - det är en bosättning Tenganan, omgiven av majestätiska kullar. Det säljer världsberömda tyger som skapats av lokala hantverkare för hand.
  2. Tirta Gangga Palace är ett storskaligt ensemble av simbassänger, fontäner, dekorativa sjöar och källor. Han uppvuxen av kung Karangasem strax efter slutet av andra världskriget. Komplexets namn är översatt som "Helt vatten i Ganges".
  3. Öarna Gilli Biaha, Gili Minpang och Gili-Tepikong - de är belägna bredvid Candidasa och lockar turister med pittoreska och avskilda platser, såväl som djurlivet.

Detta område är känt för sin undervattensvärld. Turister kommer att kunna:

Hotell i Candidasa

Det finns bekväma hotell som uppfyller internationella standarder. Nästan alla anläggningar ligger vid kusten och har tillgång till stränder. De mest populära av dem är:

  1. Rama Candidasa Resort & Spa är ett fyrstjärnigt hotell där besökare kan dra nytta av hälsocenteret, grillen, kemtvätt, tvätt och businesscenter. Personalen talar indonesiska och engelska.
  2. Candi Beach Resort & Spa - Hotellet erbjuder transferservice, en swimmingpool, massage, parkering och cykeluthyrning. Restaurangen serverar en dietmeny och nationell mat.
  3. Puri Bagus Candidasa - för gäster i institutionen erbjuder ett privat strandområde, utomhuspool, massage och internet. Det finns en resedisk, biluthyrning, presentbutik.
  4. Discovery Candidasa stugor och villor - fullt utrustade rum med badrum med badkar och te tillbehör. Här tillhandahåller de tjänster för personer med funktionshinder.
  5. Pondok Bambu Seaside Bungalows - gästhus med solterrass, trädgård och parkering. I priset ingår frukost, internet och bagageförvaring.

Var kan man äta?

Det finns många små kaféer i Chandidas. Både traditionella köket i Indonesien och europeiska rätter är lagade här. Kockarna specialiserar sig på skaldjur och kryddor (löv av pandanus och lime, kanel, tumeric, etc.). De mest populära cateringanläggningarna är:

Stränder av Chandidas

Nästan hela kusten av byn är täckt av svart sand av vulkaniskt ursprung, och vattnet här är rent och azurblått. Simma i Chandidas kan endast vara under lågvatten.

De bästa stränderna är White Sand Beach och Blue Lagoon. De ligger 20 minuter från centrum av byn och motsvarar tanken på en himmelsk plats: en vit kust och azurblå vatten. Entréavgiften är $ 0,25.

Chandidas gillar att komma med erfarna chaufförer, eftersom det finns utmärkta ställen att dyka. De kommer inte att vara lämpliga för nybörjare på grund av de starka strömmarna och de höga vågorna. Här kan du se undervattenstensar och kanjoner, många sorter av fisk och kvarlevor från det amerikanska skeppet Liberty.

handla

Resenärer kommer att kunna köpa unika souvenirer i byn i form av produkter från koraller, trä, läder. De är gjorda av lokala hantverkare, varför allt är exklusivt. Färsk fisk och skaldjur är bättre att köpa från fiskare och viktiga varor och produkter - i små butiker.

Hur kommer man dit?

Från flygplatsen till Chandidasa kan du komma på bussarna i företaget Perama (biljetter bör bokas i förskott på Internet) eller med taxi. Resan tar ungefär 2 timmar, och kostnaden kostar ungefär 25 dollar på ett sätt.