Bröd på kefir i en brödtillverkare

Hembakat bröd, till skillnad från det inköpta brödet, kommer inte snabbt inaktuellt, och även nästa dag blir mjuk. Från recepten i den här artikeln kommer du att lära dig att förbereda ett gott bröd på kefir i en brödtillverkare och du kan överraska hushållet med aromatiska bakverk.

När du bakar bröd i brödtillverkaren, försök ta hänsyn till tillverkarens rekommendationer till din enhet, eftersom de ofta varierar avsevärt.

Bezdorozhevoy rågbröd på kefir i en brödtillverkare

ingredienser:

beredning

För det första kli, hör, sesam stek i en panna utan olja till en trevlig arom. Blanda i mjöl, havregryn, tillsätt bakpulver och blanda i en skål. Häll nu i den torra blandningen i oljan, flytande honung och yoghurt. Rör om allt så att klumparna inte syns. Häll den färdiga degen i brödtillverkarens form och baka produkten i ca 45 minuter i "Cupcake" -läget. Du kan bara prova det färdiga brödet efter att det har helt svalnat.

Vitt bröd på kefir i brödtillverkaren

ingredienser:

beredning

Först värm upp kefir något. Häll sedan i hinkens bröd och smör och varma kefir. Därefter kastar du salt, socker och siktat mjöl. I slutet, tillsätt jästen och stäng brödsmakaren. Ställ in "Bröd" -läget, ange vikten 750 gram, tid 3 timmar och mörk skorpa. Värm upp det färdiga brödet med en läcker krispig skorpa, vänta tills det svalnar och sedan det kan klippas.

Bezdorozhevoy bröd med kli på kefir i brödtillverkaren

ingredienser:

beredning

Sätt i brödsmackens brödråg och vetemjöl, kli, salt, läsk, socker, häll i smör och varm kefir och bestäm programmet "Bröd utan jäst" eller "Muffin". Nu återstår att vänta tills programmet avslutar bakningsprocessen. Färdiga rostade bröd kommer ut ur formen och vänta tills det svalnar helt, då kan det bara klippas och smakas.