Barnets regim om 4 månader

Barnet växer, varje dag han lär sig något nytt, samtidigt förändras hans livsregim, eftersom han kommer att sova mindre och mindre varje dag och lära sig mer om världen. Det finns vissa regler om vad och hur mycket barn ska göra, beroende på ålder. I den här artikeln kommer vi att undersöka vilken typ av dagregim ett 4 månader gammalt barn har.

Barn 4 månader är mycket sällskapliga, ständigt "promenad", reagerar på leksaker och människor, de är mycket intressanta i denna ålder och de försöker utforska sig och det omgivande rummet. Innovationer för denna ålder är början på komplementär utfodring och kompetensbildning för självständigt sittande och vändning.

Dagens ordning för ett barn på 4 månader är baserat på det faktum att det är nödvändigt att följa regimerna för utfodring och sömn samt att följa deras order:

  1. Sömn.
  2. Utfodring.
  3. Vakenhet.

Sömn och vakenhet hos ett 4 månader gammalt barn

Vid denna ålder sover barnet fortfarande 15-16 timmar om dagen, varav de flesta (9-10 timmar) ska vara på natten, och under dagen sover vanligtvis 3-4 gånger i 1,5-2,5 timmar. Nattssömningen är stark och håller endast om barnet är aktivt på dagtid, får nya intryck och går i frisk luft. På gatan kan du spendera ungefär två timmar beroende på vädret.

Vågnivån eller tiden för "walking" varar för barn på 4 månader i 1,5-2 timmar, och endast före nattsömn rekommenderas detta intervall att minskas till 1 timme så att barnet inte spelar för mycket.

På morgonen och på kvällen måste barnet göra övningar eller gymnastik (varar inte mer än 5-6 minuter), men bara efter 30-40 minuter efter utfodring. Resten av tiden, medan barnet är vaken, kan han leka med hängande leksaker, rulla över, snurra upp med rattlar, spela dölja med dig.

Varje dag, bättre innan kvällen sover, behöver barnet bada. Om du gör det regelbundet, kommer barnet redan veta att efter att ha badat, kommer han snart att lägga sig och kommer inte vara väldigt lurad. Badning kan kombineras med härdning, tvättar det i slutet av barnet med kallt vatten.

Under hela dagen ska barnet få en vila från blöjan: efter badning, byte av kläder eller massage, lämnar i 10-15 minuter nakna.

Barnmatregimet 4 månader

Enligt den dagliga rutinen för en 4 månader gammal bebis ska barnet matas 6 gånger vid amning: på dagtid på 3-3,5 timmar och på natten - efter 5-6 timmar och barn på artificiell utfodring äter efter 3,5-4 timmar, och på natten - på 7-8 timmar.

Att införa kompletterande livsmedel vid denna ålder rekommenderas endast för barn som är artificers. Ge det bättre på morgonen en halvtimme före huvudmatningen, och gör sedan gapet lite längre, eftersom den nya maten kommer att smälta mycket längre än blandningen.

Ungefärligt läge för barnets dag är 4 månader:

Med detta schema borde ett 4 månader gammalt barn som stod upp klockan 8 på morgonen gå och lägga sig till 21,30-22,00.

Naturligtvis bör ett barn på 4 månader gradvis utveckla en viss dagordning, så att han skulle äta, sova och gå på vissa timmar. Men eftersom varje barn är individuell och lever av sina egna bioritmer, kan du inte tvinga honom att leva enligt det schema du sammanställde, utan gör en regim baserad på dina barns vanor och önskningar.