Blomma "kvinnlig lycka" - lämnar tips torr

Varje trädgårdsmästare kommer att berätta att en av växterna förr eller senare börjar antingen kasta bort lövverket, eller bladen börjar gradvis torka. Och alla försök att återuppliva blomman är förgäves. Älskaren är "nöjd" med torra löv - spathiphyllum . Orsaker, enligt vilket "kvinnlig lycka" löv torkar, mycket och ibland gissar du inte ens om dem, och svaret på den plågande frågan ligger på ytan.

Blomman "kvinnlig lycka" torra och gula ändar av löv

Situationen är mer komplicerad med gul och torr. Med sådana symptom observeras vanligtvis alla subtiliteter av vårdregimen, och skadedjur med sjukdomar är uteslutna. Att vara rädd och att börja attackera med gödselmedel och den förstärkta vattningen är inte nödvändigt. Om du har vårdat hela tiden för en växt i en teknik och inga problem har observerats, så har inte heller något hemskt hänt. Nästan säkert är detta bara ett steg i utvecklingen av ditt husdjur. Faktum är att på detta sätt är plantorna förberedda för den kommande blomman, tar de bokstavligen bort överskott och ackumulerar styrka. Och det finns en chans att du förutom att blomma förväntar dig nya sprit i blomkruken.

Den andra anledningen till att "kvinnliga lycka" torra bladtips, och det finns en karaktäristisk yellowness, kan vara banal åldrande. Ja, det kommer också i växter. Efter blomningen förbli blomman nästan inte, och han ber dig därför om hjälp. Och var uppmärksam på hur lövverket börjar torka ut och dö:

Vad händer om bladen av "kvinnlig lycka" plötsligt torkar?

I princip har varje process sin egen utgångspunkt. Med andra ord började du bryta mot vårdregimen för "kvinnlig lycka" och som ett resultat torkar lövets tips. Vad som verkligen kan påverka tillståndet för de flesta växter är läget, vattendimensionen och bristen (eller överskottet) av gödselmedel . I listan nedan finns svar på frågan, varför gör "kvinnlig lycka" torra bladtips, kanske hittar du din egen version:

  1. Den mest uppenbara slutsatsen: För varmt i rummet eller för mycket direkt solljus. Det här är en gäst från troperna, så att han tycker om fukt och i torr luft börjar hans löv att torka ur spetsarna och mörkas helt. Han kommer att ta en varm varm dusch eller en spray med tacksamhet.
  2. Och kom ihåg nu när var den sista gången du matade ditt husdjur? När det inte finns några näringsämnen kvar i grytan, börjar växten att luddas i bokstavlig mening. På våren och sommaren, fertiliserar blomman med gödsel cirka en gång vartannat vecka, antingen för gröna växter, eller speciellt för spatiphyllum. Förresten, ibland leder överdrivet införande av gödningsmedel till ett ledsamt resultat. Här är observation viktigt: om efter tillämpning av ovanstående schema matningsproblemet är borta, du kan inte överskrida dosen. I synnerhet gäller detta mineralgödselmedel.
  3. Och slutligen, det tredje scenariot av utvecklingen av händelserna: "kvinnlig lycka" svärmer och lämnar torr på grund av fel vattningsregimen. För det första vatten vi bara med vatten vid rumstemperatur och vid rumstemperatur. Efter vattning måste vi avlägsna överskott av vatten från pannan och lätt lossa marken. Denna växt är mycket förtjust i simning och kräver mycket vatten, men stagnationen kommer inte att lida.

När det gäller platsen för blomkruken, för att undvika problem när lövspetsarna torkar, är det bättre att välja en plats för blomman "kvinnlig lycka" på västra eller östra fönstret. Då kommer han och ljuset att räcka, och solens strålar kommer inte att brinna bladen.