Hydrangea panicle "Limelight"

Hortensia är en av buskarna mest älskade av trädgårdsodlare. Denna vackert blommande växt glädjer oss med sina ljusa färger från mitten av sommaren till slutet av hösten. Hortensia kan vara av olika sorter . I dag på höjden av popularitet är hydrangea av "Limelight" -typen. Låt oss ta reda på vad det är.

Hortense "Limelight" - beskrivning

Den största skillnaden i denna sort är dess starka skott, som tål stora blomställningar utan problem. Detta skiljer "Limelight" från andra sorter av hortensior, som behöver stöd och stöd. Trädgårdsbuskhortensia "Limelight" håller bushens form perfekt. Höjden på en vuxenväxt är ca 2 m, och kronans diameter är densamma.

Färgen på den här typen av hortensia är unik - den varierar från ljusgrön till ren vit under hela blomningen. På hösten blir blomställningen försiktigt rosa. Växtens täta lövverk har en djup mörkgrön färg, och på hösten är den färgad i lila toner.

Hydrangeas "Limelight" är bra både för singelplantering och för mixborders. I det första fallet kan de planteras vid ingången till platsen eller i trädgården, om den går till norra sidan. När det gäller mixboarder ser hydrangea bra ut i tandem med gigantiska värdar eller astilba.

Hydrangea panicle "Limelight" - plantering och vård

Det bästa stället för hortensior är skugga eller skugga - det kommer inte att drabbas av solljus, vilket saktar tillväxten och gör att blomställningen blir mindre. Landning bör utföras på våren, efter att hotet om nattliga frost kommer att förbli i det förflutna. Lossa marken, tillsätt organiska och mineraliska gödningsmedel till den för den bästa utvecklingen av växten, och efter plantering, täcka med sågspån, torv eller tallålar.

Vattnande hortensia "Limelight" bör vara riklig - bushen ska få ca 2 hinkar vatten per vecka. I detta fall är det önskvärt att ta vattnet från regnet, eller åtminstone en permanent.

Ytterligare gödning behövs också. Vanligtvis används specialgödselmedel för lyng, rhododendron eller azaleor. Var försiktig med aska och kväveklädsel - med användningen av vinterhårdheten hos hortensia "Limelight" kan minska, och stammarnas turgor blir mindre.

På våren, glöm inte bort smutsning, och under sommaren avlägsna de missfärgade blomställningarna när de torkar upp. Förökning av hydrangea hortensia av "Lymlite" sorten genom förökning och delning av busken.