Aquarium sniglar: art

Om du har ett akvarium, och du som plågas av nattens sömnlöshet, vill ta med ljus i det, så kommer du säkert att se på akvarieflaklarna på glasväggens glasväggar. Det är inte nödvändigt att vara rädd, dessa mikroskopiska mollusker lever ibland bredvid någon akvariefisk och i öppna behållare. Du behöver bara veta vilka sniglar som äter i ditt akvarium, var de kom ifrån och om de verkligen behöver det. Jag måste säga, mycket beror på vilken typ av arter som har bosatt sig i ditt akvarium.

Vilka snäckor finns i akvariet?

Frågan är, gör sniglar i akvariet, ibland upphetsar tankarna hos alla nybörjare akvarister. Skada de fisken, kommer inte att förstöra växterna, kommer inte några farliga parasiter att komma till den lätta akvarievärlden? Svaret är inte klart, eftersom snigeln är annorlunda. Och bland dessa bröder är alla slags. Låt oss ta en titt på de vanligaste.

  1. Akroloxerna. Dessa är de minsta sniglarna som finns i ett akvarium. Deras skal liknar en miniatyrlock.
  2. Dessa barn matas på organiska rester som ligger på botten av akvariet, till exempel resterna av fiskmat. De leder ett hemligt liv, krypa in i Guds ljus bara på natten. Om du, genom att slå på ljuset, ser en horde av dessa små blötdjur, tänker du, men överbelastar du inte dina skaliga husdjur? Kanske borde vi skära sin dagliga kost? Förresten, med att minska volymen av foder och akroleum kommer att minska deras befolkning.
  3. Horn Reel. Det här är en klassisk snigel, till den form som vi är vana vid från tidigaste barndomen. Det ständar regelbundet till ytan av vattnet för att svälja frisk luft. I naturen äter denna snigel alger, och i akvariet blir det en renare, ätande slemhinnor från akvarieväggarna. Även om renaren från den inte är så het, och dessutom har denna blötdjur inget emot att äta delikata akvarieväxter och kan infektera fisk med farliga parasiter.
  4. Truncatula. En snigel för ett akvarium är absolut värdelös. Det kommer inte bara att skämma bort och suga upp akvariefabriker, så även trematodens larver kan infektera fisk.
  5. Fiza. Dessa är små, snygga sniglar. Fiskarna, de gör inte mycket skada, såväl som speciella fördelar, de tar inte med, men gröna plantager kommer att genomborra noggrant, trots deras mikroskopiska natur.
  6. Melania. Men det är precis vad vi behöver. Små sniglar melania för akvariet är helt enkelt oersättliga. För det första, som de allra bästa trädgårdsmästarna, lastbilsbönderna, gräver de hela jorden, förbättrar avloppet och tar bort alla organiska rester. Rötterna av akvariefabriker, de skadar inte och fisken kan inte infektera någonting. I ett ord är dessa de bästa sniglarna för rengöring av akvariet. För det andra känner melanii mycket tidigare än andra invånare i akvariet bristen på syre och tillkännager detta, kommer ut ur markskiktet på akvariet och vattenytan.

Vad äter sniglar i akvariet?

Detta är en annan huvudvärk för dem som just börjar sin resa inom akvaristområdet. Vi har redan delvis svarat på svaret, men det räcker inte. Låt oss därför prata om vilka sniglar som äter i akvariet i mer detalj.

Så, vad äter aquarium sniglar? Och alla. Dessa saker är så opretentiösa att de kan äta allt som ligger illa. För dem kommer maten att vara en scurf på akvarieväggarna, och skräpade bitar fiskmat, och förfallna växtrester, och akvarieens avlidne invånare. Ett undantag kommer endast att vara artificiellt producerade arter av sniglar. Omsorg för dem är ganska mödosamt, och de kan bara äta mycket mjuk mat. Om du precis börjat träna ett akvarium, bör du inte starta sådana sissies.