Vad matar man en sköldpadda på vintern?

I dag planterar fler och fler människor olika exotiska djurarter hemma. Och inte mindre populär bland dem var med en tailed turtle . Det är inte så svårt att ta hand om det, som för några andra reptiler. Det enda i ditt hem måste du ha tillräckligt med utrymme för att stanna, för att de älskar rymden. När allt kommer i naturen rör de sig fritt, men bara några månader om året.

Innehållet i marksköldpaddan hemma

Skapa en gynnsam atmosfär för dem, behåll den önskade temperaturen i akvariet, och din sköldpadda kommer att leva i många år, glädjande ögat med en ovanlig färg av sitt skal och i allmänhet dess existens i din familj. Grundläggande viktiga punkter när du håller en sköldpadda:

  1. Arrangemang av "hem" reptiler. För detta är ett glasterrarium lämpligt. För små djur (15-20 cm) räcker ett område på 0,5 kvadratmeter. meter och för stora exemplar (20-25 cm), ungefär 1 kvadratkilometer. mätare. Plocka upp marken och stenarna, observera temperaturen inne i terrariet.
  2. Skapa ett mikroklimat . Unga sköldpaddor har mycket behov av ultraviolett, särskilt på vintern. För att göra detta, använd en ultraviolett lampa. På sommaren ta ut reptilen till frisk luft.
  3. Observera kosten . Det är inte tillräckligt att veta hur man matar en sköldpadda på vintern, du behöver också veta hur man gör det korrekt. Produkterna måste förtvättas och skäras i små bitar. Foder djuret en gång om dagen.

Som du kan se är reglerna mycket enkla, men de är föremål för obligatorisk efterlevnad.

Vad ska du föra sköldpaddorna på vintern?

Experter skiljer flera alternativ för gödning: artificiell och naturlig. Konstgjorda säljs i butiker och innehåller alla nödvändiga ingredienser och vitaminer. Men människor som redan håller sköldpaddor länge erbjuder ett annat alternativ än att föra en sköldpadda på vintern. Med tanke på det faktum att dessa djur är mycket opretentiösa kan menyn byggas upp själv. Så, hemma kan du förbereda dig för ytterligare näring för att öka kalcium. Det är nödvändigt att mala äggskalet i en kaffekvarn och blanda den dagliga rationen.

En god mat för en sköldpadda kan tjäna som sådan produkter:

Det är inte nödvändigt att vattna en sköldpadda, eftersom den producerar sin egen norm av vätska från saftiga gröna. Förutom naturliga växtfoder kan du lägga till ytterligare vitaminer och spårämnen.