Positiv ägglossningstest

För närvarande kan du, med hjälp av ett enkelt hemtest, bestämma inte bara graviditetens närvaro utan också en gynnsam period för barnets uppfattning. De vanligaste testerna är bestämning av ägglossning genom urin. Ett positivt test för ägglossning indikerar en ökad nivå av luteiniserande hormon som hjälper till att bryta den mogna follikeln och släppa ägget ut. Koncentrationen av hormonet stiger flera timmar innan ägglossningen börjar.

Genomförande av testet kan visa följande resultat:

Hur utförs testning?

Testning ska göras dagligen samtidigt i enlighet med instruktionerna. Tillförlitligheten av testet för ägglossning ökar om den avstår från 2-4 timmar innan den används. Den bästa tiden för testet är från 12.00 till 8.00.

Ett falskt positivt eller svagt positivt test för ägglossning kan erhållas om på testdagarna:

Det är värt att notera att ju mörkare remsan, desto större nivå av hormonet i urinen. Om du får ett positivt resultat rekommenderas att du har samlag inom 24 timmar efter testet. Denna period är mest gynnsam för uppfattningen .

Förutom hemtestet finns en definition av hormonhalten för analys av blod eller kristallisering av saliv. Dessa studier genomförs i laboratoriet och anses vara mest exakta. Sådana metoder rekommenderas för kvinnor som inte kan bli gravid med mer tillgängliga metoder.