8 barnmorska graviditetsveckan

Den sjätte veckan av fosterutveckling motsvarar den 8 barnmorskveckan i den nuvarande graviditeten. Fostret kan redan vinkla handtagen, böja dem i armbågen. Därför upplever en kvinna på den 8: e obstetriska veckan av graviditeten de lämpliga känslorna, det vill säga hon känner att fostret rör sig. Med ultraljud, liknar dessa rörelser mer ryckningar, eftersom barnets muskler fortfarande är ganska svaga och rörelsens amplitud är liten.

Fosterets utseende

På obstetriska termer av 8 veckors graviditet, är fostret i utseende som liknar en person i utseende. Fingrarna på handtagen är längre, men banorna mellan dem är fortfarande bevarade. Ögonen ligger på huvudets sidor, har utseendet på mörka fläckar, men är täckta med redan genomskinliga ögonlock.

Vid 8-9 barnmorskveckan utvecklas knölarna för framtida lungor aktivt. De förgrenar bronkier, i utseende som liknar ett träds krona. Vid denna tidpunkt uppstår bildandet av en verklig njure, som ersätter den primära, som existerade tidigare. Dess utveckling sker under hela graviditeten och den slutliga bildningen sker efter födseln.

Det är vid 7-8 barnmorska veckan av graviditeten att det finns en minskning av embryonets svans och försvinnande storlek. Samtidigt sträckes bagageutrymmet, men dess proportioner är fortfarande långt ifrån de vanliga.

Vid 8 obstetriska veckor är embryot ganska rörligt och aktivt simmar i fostervätskan och vrids om axeln med fötterna upp och tillbaka. I genomsnitt är storleken på hans kropp vid den här tiden 1,5 cm.

Funktioner av kvinnans skick

Vid 8 obstetriska veckor genomgår kvinnan obehagliga stunder av graviditet. Således är det vid denna tidpunkt som ofta förekommer toxicomics och når deras maximala. Till exempel, om en kvinna, som bara vaknar, omedelbart tar frukost, är sannolikheten för illamående på morgonen i detta fall väldigt hög. Ett kännetecken är att det praktiska tillståndet direkt efter kräkningar förbättras dramatiskt, och kvinnan kan tillbringa hela dagen utan några plågor. Ett intressant faktum är att de kanadensiska läkarnas forskning har gjort det möjligt att fastställa att de födda barnen hade goda intellektuella förmågor hos kvinnor som drabbades av toxicos under hela graviditeten.

Hormonella förändringar

Om vi ​​talar om kvinnornas hormonella bakgrund, är den 8: e förlossningsveckan av en normalt förekommande graviditet påverkad av progesteron och östrogenhormon.

Koncentrationen av dessa hormoner ökar ibland, eftersom deras verksamhet främst syftar till att upprätthålla graviditeten. Det är dessa hormoner som slappar av livmodermuskulaturen, vilket ökar i storlek när fostret ökar.

Samtidigt börjar den gula kroppen producera hormon relaxin, som direkt slappar av livmodern i livmodern och livmodernets muskulatur. När graviditeten ökar ökar koncentrationen i blodet ständigt och når maximalt vid födelsetiden, när det påverkas av relaxin finns en divergens av bäckenben. Dessutom har senaste studier visat att detta hormon tar en direkt del i processen för bildandet av nya kärl i en kvinnas kropp.

Nivån av hCG vid 8 barnmorskveckan är lite informativ. Därför bestäms fostrets tillstånd med hjälp av ultraljud.

Dessutom är 70 procent av alla gravida kvinnor vid denna tid en bröstförstoring, det sväller lite. Det är alla kopplade till samma hormoner som syntetiseras i hög koncentration.