6: e veckan av graviditet - tecken på snabb utveckling av fostret och känslan av modern

De tidiga stadierna i dräktighetsprocessen kännetecknas av embryonets snabba utveckling. Varje dag bildas en liten organism, nya strukturer, organ eller hela system. Den 6: e gravidveckan, på vilken embryot utvecklar ledämnen hos lemmar, är inget undantag.

6: e veckan av graviditet - tecken

Tecken på graviditet vid 6 veckor är så tydliga att en gravid kvinna inte tvivlar redan i sin position. Flera graviditetstest har visat positiva resultat. Samtidigt uppmärksammar kvinnan utseendet på andra tecken, indirekt som indikerar att drabbningen uppträder. Nästan alla noterar ökad känslighet för lukt, ökad salivation, konstant irritabilitet, svaghet och trötthet.

Torakalkörtlar är grova, de blir svullna. Vissa kvinnor märker lätt stickning, mörkare av sugområdet. Även en liten plötslig beröring till bröstet kan ge upphov till smärtsamma känslor som snabbt passerar. Många gravida kvinnor kan redan uppleva toxemi: illamående, kräkningar, huvudvärk, yrsel stör ofta gravidkvinnan, särskilt på morgontimmarna.

6 veckor av graviditet - det här är vilken månad?

För att bestämma den exakta graviditeten, vänder gravida kvinnor till doktorn. Gynekologen beräknar, baserat på datumet för den första dagen av den sista menstruationen. Resultatet som erhållits som ett resultat av sådana beräkningar kallas obstetrisk. Det skiljer sig från embryon på stort sätt i ca 14 dagar. För att bestämma varaktigheten av embryonperioden är det nödvändigt att veta exakt datumet för uppfattningen, vilket för många kvinnor är svårt att namnge.

Det bör noteras att läkare alltid leder en graviditet, vilket indikerar dess varaktighet i veckor. Denna information informerar de framtida mödrar i receptionen. Men kvinnor själva vill ofta översätta dem till månader. I det här fallet finns det svårigheter. I praktiken är beräkningen enkel, men det är nödvändigt att känna till flera funktioner. Skådespelarens månad är alltid 4 veckor, oavsett antal dagar i kalendern. Utgående från detta visar det sig: 6 veckor graviditet - 1 månad och 2 veckor. Den andra graviditetsmånaden når sin mittpunkt.

6 veckors graviditet - vad händer med barnet?

Fostret genomgår många förändringar vid 6: e graviditetsveckan. Under denna period är stötar bildade på platsen för framtida armar och ben, är huvudänden på stammen helt formad. Bildandet av en broskvävnad börjar, varifrån senare, genom differentiering, ben, senor och muskelvävnad bildas. Det finns en bildning av rudiment av de framtida matsmältningsorganen och sekretionerna. Tarmröret utvecklas, levern läggs, vilken i de tidiga utvecklingsstadierna kommer att utföra funktionen av hematopoiesis.

Cirkulationssystemet bildas. De första blodkärlen visas, vilka har en annan storlek och kaliber. Hjärtat har redan bildats, men hittills har det bara 2 kamrar. Det finns en formation av thymus - tymus körtel, som därefter ger upphov till bildandet av det framtida barnets immunsystem. Det finns en rudimentbildning i andningsorganen, men under graviditeten kommer barnet att få syre från moderen med blod.

Fosterstorlek vid vecka 6 av graviditeten

Vid denna tid är embryonets storlek mycket liten. För att fastställa det är det endast möjligt genom forskning från USA som vid denna tid sällan används. Enligt observationer från embryologer är fostrets storlek 6 - 9 mm i 6 veckor av graviditeten. Det är möjligt att undersöka enskilda delar av hans kropp endast med hjälp av en ultraljudsapparat med hög upplösning, som endast är utrustad med stora medicinska centra.

Barnet vid 6 veckors graviditet har en massa inom 1 g. Det bör noteras att de antropometriska parametrarna beror på flera faktorer, så att höjden och vikten hos barnet hos olika kvinnor samtidigt kan skilja sig. Bland de faktorer som påverkar dessa grader av intrauterin utveckling av barnet:

Graviditet 6 veckor - utveckling av fostret

Vid graviditetsperioden på 6 veckor åtföljs embryonutveckling av viktiga processer. Omedelbart vid denna tidpunkt stramas nervröret, den aktiva uppdelningen av nervceller sker parallellt, det framtida barnets centrala nervsystem är födt. Hjärnbubblor uppträder, som är kiem av framtiden till höger och vänster hemisfär i hjärnan.

Det finns en formation av nervösa ganglier, som kommer att överföra impulser från hjärnan och ryggmärgen genom kroppen. I huvudänden av embryonets kropp finns kristallina placoider, som sedan kommer att ge upphov till barnets visuella apparat, jag kommer att omvandlas till linser. Bredvid dem är öronplattorna, från vilka, som embryot utvecklas, kommer organen att höra och balansera bildas.

Hur ser embryot ut på den sexte veckan av graviditeten?

Embryot vid 6: e graviditetsveckan förändras externt. I huvuddelen, i framtidsytan, är munnen, näsan, öronkoncha och fossa utsetts. De visuella blåsorna börjar gradvis närma sig varandra, men ligger fortfarande på båda sidor av huvudet. Vid nära undersökning av fostret kan framtidens framtida käkar och mun ses. Auriklarna ökar i storlek och förvärvar en mer komplex form. På extremiteterna bildas fötter av fötter och händer, som framträder av fingrarna.

6: a graviditetsveckan - vad händer med mamma?

Pratar om en period som 6 veckors graviditet, vad händer med kvinnokroppen, i första hand, läkare driver hormonell rekonstruktion. Syntetiserad av fostermembran hCG stimulerar den gula kroppen, som kan öka i storlek. Som ett resultat ökar också progesteronivån som produceras av denna utbildning. Omedelbart är detta hormon ansvarigt för den normala utvecklingen av graviditeten.

Under verkan av progesteron åtföljs den 6: e veckan av graviditeten av en extern omvandling av en kvinna. Bröstkörteln ökar i volym, och den isolära regionen blir mörkbrun i färg. En ökning av antalet körtelkanaler och deras längd leder till en ökning av honbysten. Dessutom, under påverkan av progesteron, är det en minskning av tonen i musklerna i blåsan och tarmarna, vilket orsakar frekvent urinering och förstoppning.

Graviditet 6 veckor - känsla av en kvinna

Vid graviditet på 6 veckor är utvecklingen av ett foster och känslan av framtida mamma kopplad till den förändrade hormonella bakgrunden. Som ett resultat av dessa förändringar möter många gravida trötthet, trötthet, irritabilitet, frekventa humörsvängningar. Det finns en minskning av blodkärlens ton, vilket ofta orsakar yrsel, huvudvärk, svimning. Komplikationer av allt detta kan vara en toxos, som i de flesta fall visas plötsligt.

Mage vid 6 veckors graviditet

Det faktum att det redan är sjätte veckan av graviditet, människor runt kvinnan och inte vet om hon inte berättade för dem om det. Livmodern vid denna tid ökar något och helt ligger i hålrummet i det lilla bäckenet. Nu i storlek är det jämförbart med plommon. Orgelns tillväxt förekommer i alla riktningar, men i större utsträckning uttrycks det inom uterus fundus där implantation sker oftast.

Externt lättbakad mage i midjeområdet kan ses endast i mager kvinnor. Men även frånvaron av externa förändringar tillåter inte en kvinna att tvivla på hennes ställning. Med könsorganets tillväxt kommer buken också att öka. Det bör noteras att livmoderns volym vid slutet av graviditeten ökar nästan 500 gånger jämfört med originalet!

Tilldelningar vid vecka 6 av graviditeten

När det finns en 6 veckors graviditet, förändrar vaginalt urladdning normalt inte volymen och karaktären. En kvinna observerar tydlig, lite vitaktig urladdning i liten volym. Lukt, främmande föroreningar är frånvarande. Förändringar i färg, natur, utseende av en obehaglig lukt anses av läkare som tecken på störning av reproduktionssystemet, vilket kräver medicinsk diagnostik.

Läkarna är särskilt bekymrade över bruna urladdning vid den sexte veckan av graviditeten. Detta symptom kan indikera en komplikation av dräktighetsprocessen, såsom spontan abort. I sådana fall märker kvinnor smärtsamma känslor i underlivet, som först har en värkande dragande karaktär. Över tiden intensifierar smärtan, och utsöndringsvolymen ökar (i vissa fall kan livmoderblödning vara möjlig). När detta symptom uppträder, ska en kvinna omedelbart ringa till en läkare.

Smärta vid den sexte veckan av graviditeten

Huvudvärk, yrsel vid den sexte veckan av graviditeten kan utlösas av toxicos. De har kort varaktighet och självstopp. Men i en situation där det finns en sjätte vecka av graviditet, drar underlivet, kvinnan bör varnas och informera läkaren, som leder graviditeten. Detta symptom kan indikera ett hot om att graviditeten avslutas. Om smärtan förvärvar en trång, uttalad karaktär, intensifiera i slutändan, åtföljd av blod från slidan - rådfråga en läkare omedelbart.

Vad visar ultraljud vid 6 veckors graviditet?

Ultraljud utförs sällan i vecka 6. I de flesta fall finns det speciella indikationer på detta (risken för abort , sannolikheten för att utveckla missbildningar). Under proceduren bestämmer läkaren fostret (antal embryon), bedömer prestationen av sitt kardiovaskulära system (registrerar antalet hjärtslag, med en hastighet av 140-160 slag per minut). Samtidigt utesluter möjligheten till patologier.

Faror med 6 veckors graviditet

Term 6 veckor av graviditet är det tidiga skedet av gestationsprocessen. Sannolikheten för komplikationer och patologier vid denna tidpunkt är hög. Bland de möjliga farorna i denna period: