Zoo (Mendoza)


I den lilla provinsen Mendoza i Argentina kan du besöka eponymous zoo. Den innehåller sällsynta, vackra och till och med farliga djur. Titta på de mindre bröderna kommer att vara intressanta inte bara för barn utan även för vuxna. Låt oss ta reda på vad portarna till Mendoza Zoological Park i Argentina gömmer sig bakom.

Vad är intressant om parken?

Zoo Mendoza i Argentina började sitt arbete 1903. Vid den tiden var han på ett helt annat ställe och hade en ganska mager samling djur. 1939 började han fylla på med nya invånare och flyttades till en annan, nuvarande plats. Den berömda arkitekten Daniel Ramos Correa skapade idealiska kapslingar och burar där djur kan känna sig, nästan som i naturen.

Mendoza Zoo är idag ett utmärkt ställe att koppla av i staden , många turister besöker den. Utsidan av parken är bekväm och intressant. Du kan enkelt hitta celler med dina favoritdjur, eftersom de är markerade på de kort som utfärdar tillsammans med biljetten. Det finns många vägar, gränder, bänkar och fontäner. För barn i djurparken skapades flera ställen i stil med den "vilda djungeln", liksom ett café där du kan äta med hela familjen.

Djur i djurparken

De första invånarna i djurparken var zebror, hundar, marsvin och kaniner. De togs från Buenos Aires . Senare i omsluterna började nya invånare dyka upp: lejon, getter, krokodiler, apor, björnar och papegojor. Företrädare för djurparken för djurarter har fått en gåva från andra lands regeringar. Faktum är att denna fyllning blev anledningen till att hitta en lämplig, rymligare plats.

I dag samlas Mendoza Zoo till över 1300 exotiska djur. Varje år når tillväxten av parkens "befolkning" upp till 100 st. Här hittar du ljusa representanter för fåglar, däggdjur och köttätare. Att titta på dem är ett nöje. Vissa djur får föda från sina händer och i burar med sköldpaddor eller ankor kan du även gå.

För att sammanfatta kan vi säga att besöka Mendoza Zoo är en fantastisk, ljus och oförglömlig upplevelse för barn och vuxna, vilket bara kommer att ge positiva minnen.

Hur kommer man dit?

Den centrala ingången till djurparken i Mendoza ligger på Libertador, som ligger bara 300 meter från ett annat landmärke , Andean Monument. Du kan nå det med taxi, privat bil (på Libertador Avenue till korsningen med tunnelbanan Subida Cerro de la Gloria) eller med kollektivtrafik - bussar nr 7 och 40.