Vernal equinox - ritualer och ritualer, hur man firar?

Ett unikt fenomen av naturen och början av den astrologiska våren är vårekvinoxen. Den här dagen är mystisk, och den har en enorm energi som kan användas för gott. Det finns olika vidskepelser, traditioner och ritualer som bildades i antiken.

I vilken mån har vernal equinox observerats?

Den astronomiska början av vår och höst (höstens equinox) allokerar en tidsperiod, som kallas ett tropiskt år. Det används för att mäta tiden, och det består av cirka 365,2 soldagar, så varje år faller händelsen på olika tidpunkter. Beskrivande datum för våren equinox, det är värt att påpeka att detta fenomen faller den 20 mars.

En annan unik dag, som står för vårens equinox - dag och natt i alla länder, är lika lång tid. Under lång tid har människor tro på att olika mystiska manifestationer är kopplade till detta unika naturfenomen. När dagen är lika uppdelad i ljus och mörker, förnyas naturen. Den här dagen hedrade sig med speciell kraft i den hedniska tron.

Våren equinox i slaverna

Det finns flera versioner av hur de slaviska folket kallade denna semester: Red Hill, Great Day, Krasnogor och Komoditsa. Det finns olika traditioner förknippade med det: människor ledde runt danser, dansade och hölls fest.

 1. På bordet fanns alltid mycket godis, bland annat det var ett parti i form av figurer av lark, pannkakor och godis med solens symboler. Slaverna dricka inte alkoholhaltiga drycker.
 2. På våren equinoxens dag åtföljdes slaviskens helgdag av att mata spannmål och smulor på en fjällsug, eftersom de personifierade de döda människornas själar.
 3. Enligt en annan tradition rullades ett brinnande hjul, dekorerat med ljusa band, ner från berget, vilket symboliserade en ny sol och vårgudinnan.
 4. På våren equinox slavarna brukade åka på rep swings för roliga och brända dockor gjorda av halm i bålen, som önskar i många år, välstånd och en rik skörd. För att ge gudar till elden kastade de korn och för att rena själen var det nödvändigt att hoppa genom elden.

Våren Equinox i skandinaverna

Deras traditioner för firandet till ära av vårens equinox var hos skandinaverna, till exempel var de tvungna att spela spel med vapen och militära slagsmål. Poängen för vårens equinox var förknippad med rituella strider mellan vinter och vår. Det är värt att notera att på 1600-talet var skandinaverna också populära i dressing, så de hade djurmasker och spelade olika spel. Tyskarna har en fjäder equinox kallad Fastnacht (del av firandet till Shrove veckan) och Fasching (tre dagar före "ashy miljö").

Våren equinox i Japan

Helt annan mening har denna dag i Japan, där den begränsas till den buddhistiska traditionen av Higan. Firandet börjar lite tidigare än helgdagens helgdag - ungefär tre dagar före och sista tre dagar efter. För japanen är den här tiden mycket viktig, eftersom alla måste nödvändigtvis gå till deras förfaders grav och be där. Kvinnor till vernal equinox utför allmän rengöring i huset och i graven (på grav) av släktingar. Japanerna har en annan viktig tradition - en festlig middag, under vilken endast veganska rätter finns på bordet.

Våren equinox - ritualer och ritualer

Hedningarna hade många traditioner och ritualer relaterade till fertilitet, våren och det nya året. Traditionellt fanns det en fest med danser och sånger. Obligatorisk mat - pannkakor, som symboliserar solen. Populära ritualer för vernal equinox:

 1. En av symbolerna för denna dag är ett ägg, målade i remsor eller med ett mönster av sol och jord.
 2. I antiken avstod människor nödvändigtvis vilda djur, med hjälp av det här ändamålet effekten av höga ljud. Varför klockor, och till och med en vanlig metallbäcken.
 3. Traditionen i antiken på vernal equinox var att gå till badhuset för att tvätta bort alla dåliga saker.
 4. I Bulgarien och Slovakien genomfördes en ritual för att skrämma ormarna från sina hem. För att göra detta brände de skräp nära husen, kasta det runt huset, och sedan gick de runt byggnaden och slog dem i klapp.

Ritualer på dagen för vernal equinox på kärlek

Ensama tjejer på denna semester kan locka kärlek, för vilken ritualen utförs. För honom måste du förbereda en hårnål, örhänge, ring eller något sådant, det viktigaste är att den här tingen varje dag är nära. Ritualer på dagen för vernal equinox utförs enligt ett visst schema, och för denna ritual är det:

 1. Tänd ljusen och sätt dem så att de är både på vänster och höger sida. Det är bäst att utföra ceremonin i naken.
 2. Först berätta för konspiration nummer 1, ta det valda objektet och ta det nära läpparna. Berätta för plot nummer 2, upprepa två gånger. Ta alltid alltid den här artikeln med dig.

Ritualer på vårens dag equinox för pengar

För att fixa din ekonomiska situation, rekommenderas att släppa innehållet från ägget och linda det med pengar av någon värdighet. Därefter begrav det framför ditt hus eller i en blomkruka. Det kommer att bli en talisman att locka pengar till dig själv. Det finns andra ritualer på dagen för vernal equinox, till exempel rite med användning av salt. Innan soluppgången, ta en nypa salt och berätta för henne en tomt. Därefter äter du det och om ett halvt år blir det möjligt att märka att den finansiella situationen har förbättrats.

Ritual på hälsa - vernal equinox

Energin i denna semester kan användas för att bli av med hälsoproblem och för att skydda dig mot olika negativ från sidan. När datumet för vernal equinox är känt kan du planera en ritual som görs så här:

 1. Innan solen kommer ut, gå ut, utanför ditt hem. Ta med dig, om möjligt, honung och en sallad av välsaltat bröd.
 2. I det öppna området, upp mot soluppgången, och när solen börjar stiga, måste du börja läsa tomten genom att lägga fötterna till axelns bredd och sprida armarna till sidorna.
 3. Palmerna bör sättas till solen för att absorbera sin energi. Föreställ dig hur kroppen är mättad med smält guld.
 4. Konspirationen måste upprepas tre gånger. För att slutföra ritualen, uttrycka tacksamhet för solen och de högre makterna. Lämna gåvorna med.
 5. Om det inte finns något sätt att göra en ritual på gatan, gör sedan ritualen i östfönstret så att du kan se solen. Tacksamhet rekommenderas att sätta på gatan under något träd.

Våren equinox - ritualer för lycka

Riten bör genomföras enbart i ensamhet och för att man bör förbereda tunna ljus av svartvitt färg, och även en kruka med jord, ärtfrön och mynt. För att locka lycka till hela året rekommenderas det vid soluppgång eller solnedgång att hålla en sådan ritual:

 1. Stearinljus måste vara sammanvävda med varandra, men om de inte är mjuka, binda dem sedan med ett rep vridet från en svartvitt tråd. Under detta är det nödvändigt att prata det diagram som presenteras nedan.
 2. Ritualer för vernal equinox börjar med meditation , så du måste tända ljusen och slappna av. För en stund sitter du i tystnad och försöker bli av med dåliga tankar.
 3. Ta frön från ärter och berätta för dem alla dina önskningar, planer och strategier.
 4. Häll i myntet på botten av potten, strö dem med jord och plantera fröfrön. Häll och sätt på ett bekvämt ställe. Spirande frön fyller huset med tur och hjälper till att uppfylla önskningar.

Dag av Vernal Equinox - tecken

På denna semester är det förbjudet att tänka på det dåliga, för det antas att du vid denna tid med tankevakt kan ändra ditt öde. Tecken på vernal equinox indikerar att vid denna tidpunkt bör folk styra sina känslor för att inte möta återgångarna i livet. Populära övertygelser inkluderar:

 1. I gamla tider var det vanligt att laga kakor och andra bakverk i form av larks, vilket var en symbol och en talisman av semestern. Man trodde att om denna dag att äta en paj i form av en lark, kan du locka hälsa för ett helt år.
 2. Om våren equinox är solig, kommer sommaren vara varm och bördig. När regnet och mulet är det förväntas att ytterligare 40 dagar blir kalla.
 3. Se hur larks anländer - en harbinger av varm vår.

Hur man möter vernal equinox?

Under den här semestern har det länge varit vanligt att ge andra människor gåvor och motta tacksamhet och positiv energi. Det finns flera traditioner, hur man firar vårens equinoxdag:

 1. Ge tack till naturen för sina gåvor, och det kan göras i olika former, till exempel genom att föra några gåvor eller helt enkelt genom att säga "tack".
 2. Gör för andra något trevligt, men bara med ett rent hjärta. Du kan baka några godis eller bjuda in släktingar till middag. När en person ger något, deltar han i processen med naturlig utbyte av energi.
 3. Ta reda på hur man firar våren equinox, det är värt att ge ytterligare ett tips - berör naturen. Till exempel kan du göra någon form av ritual eller bara gå ensam i parken eller i skogen för att få en laddning av energi