Än att tvätta ögonen vid en konjunktivit hos barn?

Inflammation av ögonens ögonbindning eller konjunktivit, är ganska vanligt hos unga barn på grund av att barnen gnuggar ögonen med smutsiga händer. Dessutom kan denna sjukdom provoceras även genom en liten hypotermi, någon kall eller en allergisk reaktion.

I den här artikeln kommer vi att berätta för dig hur du behandlar inflammation på rätt sätt och hur du sköljer ögonen med konjunktivit hos barn för att snabbt bli av med de obehagliga symtomen på sjukdomen.

Än att bearbeta ögonen mot barnet vid en konjunktivit?

Till att börja med bör det noteras att läkaren kan bestämma vad som ska droppa på ett barn med konjunktivit. För att hitta lämplig behandling taktik, är det nödvändigt att identifiera den sanna orsaken till sjukdomen, och det är nästan omöjligt att göra det själv.

Det enda du kan begrava ett barns ögon med konjunktivit innan du hör en läkare är det allmänt kända läkemedlet Albucid. Särskilt relevant är användningen av detta läkemedel i fallet med sjukdomen viral eller bakteriell natur. Om du misstänker att orsaken till sjukdomen är en allergi, förutom barnet kan du ge något antihistaminläkemedel, tillåtet för användning vid hans ålder.

Ett annat relativt säkert alternativ än att tvätta ögonen hos ett barn med konjunktivit utan hälsofarliga är ett avkok av kamomill som har en temperatur på ca 30 grader Celsius. Vid viral och bakteriell etiologi används också en lösning av furacilin, framställd med en hastighet av 1 tablett per 100 ml destillerat vatten.

Dessutom kan läkaren i vissa fall förskriva för barn i ögonens ögon sådana läkemedel som Vitabakt, Futsitalmik, Kolbiotin, Levomycetin och Eubital. Du kan torka dina ögon med konjunktivit hos barn för vad som helst du vill, till exempel med bomullspinne, ett snitt av gasbind eller en mjuk trasa. Emellertid bör man komma ihåg att infektionen går mycket snabbt från ett öga till det andra, därför är det nödvändigt att använda ett separat ämne för varje synskonstruktion.