Varför är persimmons användbara för kroppen?

Persimmon ingår inte i betyget på de mest populära bären och det är absolut oförtjänt, eftersom användbarheten av persimmons för kroppen är enorm. På vintern, när det finns frukter i nästan varje utlopp, finns det ett utmärkt tillfälle att mätta kroppen med användbara ämnen. Det finns många typer av persimmons, men för vår lokalitet är de mest kända 3 alternativ: vanligt, östligt och choklad det, kungen. När det gäller den senare arten saknar den obehaglig tartness.

Vad är användbar och skadlig persimmon?

Orange bär hänvisar till näringsrik mat, så genom att äta ett par frukter, kan du bli av med hunger. Med tanke på detta rekommenderar många näringsämnen att äta persimmon under viktminskning och för att upprätthålla en form. Dess kalorivärde är i genomsnitt 53 kcal per 100 g. Dessutom innehåller kompositionen många vitaminer , mikro- och makroelement, kostfiber, syror och andra viktiga ämnen för människor.

Vad är användningen av persimmons för kroppen:

  1. Bär innehåller magnesium, vilket bidrar till att minska risken för urolithiasis. Med frekvent användning lämnar överflödig natrium och vätska, olika toxiner och skadliga ämnen kroppen.
  2. I massan finns mycket beta-karoten och provitamin A, vilket gör att du kan motstå kroppen innan cancer börjar.
  3. Bär verkar på kroppen som en toning och återställande medel, så de har en positiv effekt på nervsystemet.
  4. Användningen av persimmons för gravida kvinnors hälsa, såväl som personer med anemi eller anemi, är järninnehållet. För kvinnor i positionen är bär dessutom användbara eftersom de innehåller folsyra.
  5. Frukt är kostsamma, så de förbättrar aktiviteten i mag-tarmkanalen. Med tanke på förekomsten av pektin rekommenderas bär för användning i magebesvär. Fiber , som i persimmon mer än i äpplen, hjälper till att rensa tarmarna från förfallets produkter, vilket förbättrar matsmältningssystemet.
  6. Sammansättningen av persimmons inkluderar kalium, vitamin R, etc. Allt detta är viktigt för normal operation av hjärt-kärlsystemet. Med regelbunden användning kan du normalisera trycket och stärka fartygen.
  7. Användbara egenskaper hos persimmons för kroppen beror på närvaron av askorbinsyra, vilket ökar kroppens skyddsfunktioner, vilket hjälper mycket bättre att klara avverkan av olika virus. C-vitamin hjälper till att rensa kroppen av fria radikaler.
  8. Det rekommenderas att använda frukter som profylax av sköldkörtelsjukdomar. Kanske beror detta på närvaron av en stor mängd jod.

Persimmon används också i recepten för folkmedicin och i kosmetologi. Till exempel rekommenderas hennes juice att gurgla med angina. Från massan gör en mängd olika krämer, masker och andra produkter som tonifierar och fuktar huden.

Vem är kontraindicerad persimmon?

Det rekommenderas inte att äta frukt till personer med diabetes på grund av närvaron av glukos. Förbud mot bär och fetma. Med tannins närvaro, ät inte persimmon till personer som har problem med matsmältningssystemet. Kontraindicerade frukter till barn, eftersom de fortfarande har ett svagt mag-tarmkanal. Många är intresserade av om det är möjligt att äta mycket persimmons och vilken skada som kan göras i detta fall till kroppen. När det gäller detta har läkare en gemensam åsikt - du bör inte missbruka frukter, även om du inte har kontraindikationer, eftersom detta kan leda till bildandet av en allergisk reaktion. I mat behöver du inte äta mer än 2 frukter om dagen. Dessutom är det viktigt att de är mogna.