Andorra visum

Andorra är ett mycket attraktivt land för turister som erbjuder skidorter i hög klass och har en historia från det 8: e århundradet. Därför är frågan om en visum är nödvändig för Andorra alltid relevant.

Vilken typ av visum behövs i Andorra?

En visum till Andorra är naturligtvis nödvändig. Det finns emellertid vissa funktioner i kvittot. Andorra är inte en del av Schengenområdet, men har en särskild politisk status, som ligger under spanska och franska. Det är därför som du kommer in i landet ett visum från Frankrike eller Spanien eller någon annan del av Schengenområdet - en dubbel eller flera visum är lämplig.

Om du tänker åka till Andorra, till exempel vila på någon av dess orter , utfärdas visumet direkt i konsulaten i Spanien eller Frankrike. I alla fall, för att besöka Andorra kommer du att vara genom ett av dessa länder, eftersom Andorra varken har sin flygplats eller järnvägen. Förfarandet för utfärdande av visum till Andorra är absolut detsamma som för en vanlig Schengenvisum. Och listan över dokument som behöver lämnas in hittar du på konsulatets webbplats, där du planerar att ansöka.

Nuans för självutfärdat visum

Om du ska göra visum till Andorra på egen hand och inte via visumcentraler eller resebyråer, bör du överväga följande nyanser:

Vi måste också komma ihåg att ett fingeravtrycksprocedur har införts sedan september 2015 (fingeravtryck tas) och digital fotografi när Schengen-visum erhålls. Och om du ska utfärda visum för första gången efter denna innovation, måste du personligen komma med dokumenten. Därefter lagras dessa data i databasen i 5 år.

Om du är självregistrerad kostar kostnaden för en visum till Andorra dig € 35 - det här är en konsulär avgift. För ett barn under 6 år, som inte har sitt pass, är visum gratis.

Om du planerar att stanna i Andorra i mer än 90 dagar under första halvåret, måste du öppna en icke-Schengenvisum och en nationell visum. Detta kan göras på Andorras ambassad i Paris, Madrid eller andra diplomatiska beskickningar till vilka det fyllda ansökningsformuläret tillhandahålls, 4 bilder och en kopia av passets första sida.

Om du är skidåkare, var noga med att besöka detta underbara land, förutom de många museerna ( bilmuseum, tobaksmuseet, mikrominiaturmuseet ), det mest kända termiska komplexet och fascinerande shopping , finns det också de bästa skidorterna såsom Soldeu-El-Tarter, Pal-Arinsal , Pas de la Casa, etc. Förresten är kostnaden för en sådan semester i Andorra mycket lägre än i Schweiz eller Österrike.