Torrt hår - vad ska man fukta?

Håret kan bli torrt av många anledningar: ofta torkning med hårtork, användning av krusningsjärn, kemiska vågor, färgning, exponering för sol och havsvatten etc. Också problemet kan associeras med brist på vitaminer och spårämnen, dysfunktion av inre organ, hormonella problem. Vissa kvinnor har torrt hår från födseln, vilket förklaras av genetiska faktorer.

När behöver jag fukta mitt hår?

Huvudskyltarna på torrt hår är:

Detta åtföljs också ofta av en olägenhet som mjäll, som är förknippad med störningen i hårbotten i hårbotten.

Först och främst är det nödvändigt att ta reda på orsaken till torrt hår, för vilket det ibland är omöjligt att göra utan hjälp av en specialist. Var noga med att uppmärksamma livsmedelsrationen, berika den med färsk frukt och grönsaker, fisk och skaldjur, vägra att äta rökt, stekt och salt mat. Även med torrt hår måste det finnas särskild vård, vilket säkerställer deras hydrering och näring.

Fuktgivande schampon för torrt hår

Ett av de viktigaste stadierna om att ta hand om torrt hår är deras ordentliga tvättning. När allt kommer omkring, innan de fuktar mycket torrt, hårt hår med ytterligare medel måste de rengöras av smuts och göra det försiktigt. Experter rekommenderar att du inte tvättar håret oftare än en gång i veckan och använder kokt vatten samtidigt eller mjuknar det, tillsätter borsyra eller ättiksyra (1 tsk per liter vatten).

Det är viktigt att välja ett gott fuktgivande schampo för torrt hår och uppmärksamma dess sammansättning. Sådana medel bör innehålla följande komponenter:

Det är inte önskvärt att använda sulfathaltiga schampon för torrt hår, såväl som formaldehyder, parabener med mineraloljor. Eftersom användningen av även ett bra schampo inte räcker för att återfuka torrt hår, bör du applicera en balsam eller mask efter tvätt. Det är önskvärt att schampo, balsam och mask är från samma kosmetiska linje. Det är värt att överväga att efter 2 månader av att använda en rad hårprodukter, rekommenderas att byta ut den med en annan.

Hem Fuktgivande masker för torrt hår

Gynnsam effekt på torra hårmaskor, som kan förberedas hemma från enkla komponenter som kommer att finnas i varje hem. Här är några recept.

Masknummer 1:

 1. Förvärm 1-2 matskedar olivolja.
 2. Lägg till en äggula och en tesked honung och konjak.
 3. Applicera på hår, tvätta av efter 2-3 timmar.

Mask nummer 2:

 1. Gnid en äggula, lägg till en tesked glycerin.
 2. Tillsätt 2 matskedar ricinolja och en tesked vinäger.
 3. Applicera på håret, linda det med en varm handduk.
 4. Tvätta av efter 40 minuter.

Mask # 3:

 1. Lätt värm lite surt eller kefir.
 2. Att sätta på håret, för att sätta på sig.
 3. Tvätta av på en timme utan schampo.

Hur fuktar du torra hårtips?

Mycket ofta finns det en blandad hårstyp, där hårets rötter är normala eller feta och spetsarna är torra och splittrade. I I det här fallet rekommenderas, efter tvättning av hår, att gnugga den uppvärmda vegetabiliska oljan (oliv, jojoba, kokos eller annat) i hårets ändar. Även torra ändar ska skäras regelbundet (var 8-10 veckor).

Hur man fukta torrt lockigt hår?

För torrt lockigt hår är hemmamasken effektiv, vilket är beredd på detta sätt:

 1. Stam i mush en mogen banan.
 2. Tillsätt en äggula och 2 matskedar olivolja.
 3. Att sätta på håret för att värma.
 4. Tvätta av efter 40-60 minuter.