TOP-25 dyraste varumärken

Saker av ett känt varumärke är prestigefyllda. De hjälper till att betona status och utmärkt smak. Nedan kommer vi att berätta om vilka världsberömda märken som värderas av konsumenterna.

25. Lancome

Tillhör bolaget L'Oreal sedan 1964. Det totala värdet av varumärket är 7 miljarder dollar. Ansikten av detta märke är Penelope Cruz, Julia Roberts, Kate Winslet.

24. Ralph Lauren

Märket sysselsätter mer än 26 tusen personer. Den totala kostnaden är cirka 7,9 miljarder dollar. Huvudkontoret för varumärket är i New York. Han utvecklar och producerar kläder, hemprodukter, tillbehör och parfymer.

23. Tiffany & Co

Varumärket producerar elit smycken, lädervaror, porslin, silver och andra tillbehör. Enligt Forbes är kostnaden cirka 11,6 miljarder.

22. Clinique

Ett lyxigt kosmetiskt märke värt 5,96 miljarder dollar.

21. Versace

Grundades 1978 av designern Gianni Versace är varumärket nu populärt över hela världen. Dess värde beräknas till cirka 6 miljarder kronor.

20. Armani

Den grundades av den italienska modedesignen 1975. Förutom kläder producerar Armani parfymer, heminredning, barnkläder. År 2012 var varumärkesvärdet 3,1 miljarder kronor.

19. Cadillac

Varumärket producerade alltid lyxbilar. Bli inte ett hinder för affärsutveckling även år av nedgång.

18. Marc Jacobs

Mark skapade sitt eget företag direkt efter att ha lämnat Louis Vuitton. Trots den "blygsamma" kostnaden - 1 miljard dollar - är varumärket fortfarande en av de mest populära och högt värderade i modebranschen.

17. Dolce & Gabbana

Vem känner inte dem? De är grundarna till modetrender. År 2013 uppgick varumärkesvärdet till 5,3 miljarder kronor.

16. Coach

Företaget grundades 1941. Idag säljs varumärkets produkter på fem kontinenter. Handväskor och andra tillbehör Coach anses vara ett tecken på konsistens. Märkets värde når 8,6 miljarder.

15. Oscar de la Renta

Företaget, som producerar ett stort antal kläder, dofter och tillbehör, 1965, grundade modedesignern Oscar de la Renta.

14. Fendi

Huvudkontoret för varumärket ligger i Rom. Märket har 117 butiker runt om i världen. Fendi handväskor kan köpas till ett pris av 2 till 5 tusen dollar.

13. Burberry

Modehus med en rik historia. Kostnaden är 4,1 miljarder kronor. Samtidigt kan kostnaden för en jacka nå 35 tusen dollar.

12. Cartier

De mest populära varumärkesprodukterna är klockor och smycken. Bolagets värde beräknas till nästan 10 miljarder kronor.

11. Chanel

Företaget är värd 7,2 miljarder kronor. I USA är detta märke med i listan över de dyraste.

10. Rolex

Företaget är baserat i Schweiz, och detta är det första lyxiga varumärket av klockor. Det var Rolex som skapade världens första vattentäta klocka. Bolagets kapital beräknas till 8,7 miljarder kronor.

9. Prada

Modedes diktator förstärker ståndpunkterna genom åren. Bolagets aktier har nyligen stigit i pris och beräknas nu uppgå till cirka 10 miljarder kronor.

8. Zara

Den första butiken av märket öppnades i Spanien 1975. Sedan dess har företaget blivit en av de mest populära i världen och ökat sitt värde till 10 miljarder.

7. Gucci

En liten butik blev en diktator av mode. Nu kostar företaget cirka 13 miljarder kronor.

6. BMW

Känd bil tillverkare. Att vara ägare till en BMW-bil betyder att vara en framgångsrik person. Värdet på varumärket uppskattas till 24,56 miljarder.

5. Estee Lauder

Det kosmetiska varumärket, baserat i New York, kostar 30,8 miljarder kronor. Företaget producerar alla kosmetika och parfymer - från krämer till parfymer.

4. Dior

Det franska modehuset är känt i Europa och världen. Kostnaden beräknas till 11,9 miljarder kronor.

3. Audi

År 2016 tog varumärket med ett totalt värde på 14,1 miljarder 37: e plats i listan över Forbes.

2. Hermes

Silk scarves av detta märke blev en symbol för fria kvinnor. Förutom halsdukar tillverkar företaget klockor, väskor, slipsar, skor. Kostnaden för varumärket uppskattas till 10,6 miljarder.

1. Louis Vuitton

Detta är ett av de mest kända varumärkena. LV producerar allt: kläder, skor, tillbehör. Bolagets värde är 28,8 miljarder dollar.

Läs också

Inte överraskande, hur mycket är värdet av varumärken, med tanke på deras enorma popularitet.