Tandkötta hundar hos barn

Barnspridning börjar i genomsnitt vid 6 månaders ålder, men inom normens gränser är avvikelser mot tidigare eller senare utbrott möjliga. Om barnet inte har en enda tand om året, är det värt att se en läkare - detta kan indikera en metabolisk störning och till och med rickets. Var bara försiktig om barnet är födt med tänder eller de förekommer under de första 2-3 månaderna av livet.

Tänder utbrott i motsatta par - på övre och nedre käften. Vid året har barnet som regel redan 8 tänder. Tandkräftor hos barn börjar på ungefär 16-20 månader. Först klättrar ett barns fångar på underkäften, och sedan på överkäken. Barnets första tänder i allmänhet är inte lätt för honom och hans föräldrar, men fångarna blir särskilt smärtsamma.

Tandkötta hundar hos barn: symtom

Således, om processen med tandvård åtföljs av en hög temperatur, en rinnande näsa, rodnad i halsen, man borde inte förvänta sig att "det kommer att passera sig" efter att fångarna kommer ut. Dessa symtom indikerar en smittsam sjukdom och kräver en läkare.

När förändras fångar hos barn?

Från och med åldern 6-7 år släpper barntänderna gradvis ut, vilket ger plats för permanenta tänder. Tillväxten av nya tänder sker enligt samma mönster som mjölkande tänder - först de främre frambringarna först, sedan de laterala. Ihållande fångar hos barn uppträder när mjölkprodukter släpper ut - efter 8-9 år. Justeringen av tandbågarna är klar på ungefär 11-12 år, och i åldern 17-25 växer de sista molarna - de så kallade visdomständerna -.