Ichthyophthyriosis - behandling i ett gemensamt akvarium

Ichthyophthyriosis är en fisksjukdom, som akvarister kallar "manga". Det verkar som vita prickar, tuberkler på fenorna, på huvudet, i munk och kropp. Bumpen är sprickbildning, cyster med infusoria och infusoriaerna ackumuleras i botten av akvariet och bosätter sig i en annan fisk. Så frisk fisk blir smittade. Infusorer kommer in i akvariet med infekterad fisk, mat , vatten. Sjukdomen överförs snabbt till frisk fisk. Den första som smittas är liten fisk, stek och fisk med försvagad immunitet.

Ill fisk flickar i akvariet i konvulsiva rörelser, kliar kring väggar och stenar . Om du inte behandlar ichthyothyroidism i fisk, blir punkterna till fläckar och sår på kroppen. Fisk svår att andas - de flyter till ytan av vattnet och faller sedan till botten av nedgången av krafter.

Iktyytyroidism vid fiskbehandling

Behandling av ichthyothyroidism hemma är möjlig. Samla det förorenade vattnet från botten av akvariet till 1/4 av volymen och fyll på rent vatten. Töm akvariet i en vecka. Skadedjur utan fisk kommer att dö. Sjukt fisk i en separat skål för behandling i 2-3 veckor.

Behandling av ichthyotyroidism med furacilin

Ichthyophthyriosis behandlas i ett gemensamt akvarium av Furacilin (Rivanol). Kompressorn och filtret stängs inte av, höj inte vattentemperaturen i akvariet . Behandling av ichthyothyroidism med furicilin är bra och harmlös för alla akvarieinvånare.

I 30-40 liter vatten lös 1 tablett (0,2 g) och häll i fisken. Varje dag byta en fjärdedel av vattnet, tillsätt medicinen varannan dag. Fisken kommer att sluta klia, börja äta, tecken på sjukdomen kommer att försvinna. Behandla i 2-3 veckor. Vid behov bör behandlingen fortsättas.

Iktyftyroidism - behandling med salt

Ichthyophthyriosis behandlas med ett stenkokt, ojodiserat salt. Växter och vissa arter av fisk kommer inte att överleva saltets verkan, de kommer att tas bort från akvariet. Varje typ av fisk behandlas individuellt.

Det finns 2 sätt:

  1. Vattentemperaturen i 2-3 dagar, höja till 30 °, för att påskynda livslängden hos infusoria. I en lösning behandlar 1 matsked salt per 10 liter vatten, fisken 10-30 dagar med en konstant tillförsel av syre. Sedan byt gradvis ut vattnet.
  2. För att förstöra parasiterna behöver vi fishponders. Torrt bordsalt av 20-30 g / l läggs på botten och häll vatten. Där plantera fisk. Placera syre långsamt och uppifrån. Vattenbyte 2 gånger om dagen till 10 dagar. Fisk hålls ovanför, och reproduktionscystor, eller redan infusoria, faller till botten och förgås från salt. Överlevande parasiter avlägsnas med en förändring av vatten.