Ta hand om nyfödda barn

Tyvärr, om hur man bryr sig om nyfödda tjejer och pojkar, är inte förväntade mödrar undervisade sedan barndomen. Därför behöver gravida kvinnor lära sig alla dessa wisdoms under graviditeten. Och här gör de ofta ett sådant misstag - under de förberedande sammanträdena i kvinnors samråd försöker de lära sig så mycket som möjligt om graviditets- och förlossningsprocessen och inte om särdragen att ta hand om nyfödda tjejer och pojkar. Framtida mammor tror felaktigt att det svåraste är att föda en bebis, men efter sin födelse blir det lättare. Och när de kommer hem med en crumb, så till deras förvåning inser de att de inte vet någonting om att bry sig om nyfödda. Därför vill vi hjälpa dem och prata om hur man ordentligt bryr sig om en nyfött tjej.

Hur tvättar man en nyfött tjej ordentligt?

Att tvätta ett nyfött barn är nödvändigt vid varje byte av blöja. Frekvensen att byta blöjor är individuell. Men det genomsnittliga intervallet är 3-4 timmar.

Flickan tvättas med färskt vatten.

Vissa mödrar hörde antagligen att barnen i den första månaden (de första 6 månaderna, första året) av livet skulle tvättas med bomullsull och uteslutet kokt vatten. I själva verket är detta absolut inte ett obligatoriskt tillstånd. Eftersom många mödrar kan se för sig själva kan nyfödda tvättas under kranen, även i leveransrummet. Men om en kvinna har mycket ledig tid och hon är övertygad om att barnen tvättas bort endast kokt vatten, så låt honom göra det. Det viktigaste är lugn hos min mamma.

Nu borde det sägas att de nyfödda tjejerna tvättas bort från framsidan. Och bara så, och inte annars! Detta beror på att skeden ligger mycket nära anusen, och avföringen kan komma in i skeden under tvätten. Och det här kan inte tillåtas.

En nyfödd tjejs hygien föreskriver inte att tvål används ofta. Detta gäller dock för pojkar. Soaking med tvål kan appliceras en gång om dagen och oftare gör det under en nattlig badning. Och används för detta ändamål är en vanlig baby tvål. Alla andra tider är tillräckligt noggrann tvättning med rent vatten. Och det är inte så att min mamma för hennes smulor tvättades med vedergällning. Bara genitala slemhinnor är mycket ömma, och frekvent exponering för alkali påverkar deras tillstånd negativt.

Hur korrekt att bada den nyfödda tjejen?

Bada nyfödda tjejer och pojkar - en gång om dagen. Ofta bader de barn innan de lägger sig så att de kan sova mer tätt.

Vattentemperaturen under badning kan vara vilken som helst, men inte över 37 grader. Ju lägre vattentemperaturen desto mer aktiv ska barnet flytta. Om du badar barnet i en blöja i ett litet bad - då bör vattentemperaturen vara 36-37 grader. Eftersom under sådana förhållanden barnet inte kan röra sig i vattnet. Om du tränar att simma i ett stort bad eller pool - så kan du gradvis sänka temperaturen till 22-23 grader.

I vad ska du bada den nyfödda tjejen?

I vissa fall kan denna fråga orsaka förvirring, eftersom det är uppenbart att barnen badar i vattnet. Men det finns föräldrar som behöver lägga till något till det här vattnet, eller badprocessen verkar tråkigt och ineffektivt. Det här är något som oftast kommer ut med skum för bad och olika ogräs.

Låt oss nu prata om lämpligheten för sådana tillsatser. Att lägga till vatten vid badning på något sätt (skum, tvål, etc.) är endast användbart för tillverkarens ficka av denna produkt. Men för en nyfött tjej - det är dåligt. Eftersom tvålvatten kommer in i slidan och irriterar det slemhinnor.

Detsamma gäller örter. Den enda skillnaden är att slemhinnan inte är irriterad, utan torkad. Att bada barnet i ogräs leder också till en allmän torrhet i huden, som redan är torr hos spädbarn, tack vare den torra luften i våra lägenheter.

Därför bör du bada nyfödda tjejer i vanligt vatten. Då, en gång i veckan, badar vi barnet med tvål eller badande. Men lägg inte till det i vattnet, men tvål barnet och tvätta av duschen. I tvålvatten kan du inte bada varken pojkar eller fler flickor!