Smältvatten - hur man lagar mat?

Fördelarna med smältvatten har varit kända för alla under mycket lång tid. Nästan varje sekund berättar berättar om detta mirakulösa, vilket bidrar till förbättring och övergripande förbättring av hälsotillståndet. Och eftersom någon kan förbereda smältvatten hemma under makt och vanliga människor, kan alla använda sina mirakulösa egenskaper.

Användning av smältvatten

Även om det är praktiskt taget omöjligt att särskilja mellan vanligt renat eller kokt och upptat vatten, är det väldigt lite gemensamt mellan dessa vätskor. Den största skillnaden mellan smältvatten - i sin naturliga renhet. Strukturen hos en sådan vätska och den mänskliga cellen är nästan identisk, och därför uppfattar organismen väldigt bra upptinat vatten. I kroppen kämpar vätskan med åldrade och slitna celler, vilket bidrar till förbättrad metabolism och föryngring.

Nyckeln till framgång vid behandling av denna metod är hur man förbereder upptinat vatten. Med hjälp av rätt drink kan du stärka immuniteten och normalisera alla organens arbete. Regelbunden användning av vatten stimulerar hjärnan och ökar effektiviteten, gör att du kan bli av med allergier och många dermatologiska sjukdomar, vilket bidrar till kampen mot överskjutande kilo. Men smältvattnet som beretts från fel recept är nästan detsamma. Dessutom kan smältvatten av låg kvalitet orsaka stor skada på kroppen.

Hur man ordentligt förbereder vatten hemma?

Detta vid första anblicken kan verka som att det vid förberedelsen av upptinat vatten inte är något komplicerat: hällde vatten någonstans, slängde den i frysen, i tid fick den, drack den och blev bra. Naturligtvis behöver man inte uppfinna en cykel för att få is och smälta den efteråt, det behöver man inte, men man bör inte underskatta processen för smältvattenberedning.

Innan du gör ett tinat vatten måste du själv förstå några detaljer:

  1. Det rekommenderas att frysa vatten i plast eller emalj. Järnbehållare kan komma i kontakt med vätskan, vilket gör det mindre effektivt, och glasrätter med temperaturförändringar kan inte överleva.
  2. För beredning av ett läkemedel är det bättre att använda rent vatten som köpts i ett apotek eller åtminstone passerat ett filter.
  3. Kokning på upptinat vatten kan inte vara. Höga temperaturer gör det värdelöst.
  4. Vätskan måste förvaras i en tätt sluten behållare. Faktum är att vatten är mycket känsligt för främmande dofter, ljud, stämningar - de kan störa vätskans struktur.

Genom att veta detta kan du säkert börja studera hur man korrekt förbereder smältvatten. Det finns inte många recept för matlagning, och de är alla mycket enkla och tillgängliga.

Det är bättre för nybörjare att träna på små mängder vatten:

  1. Lägg i en behållare om en liter vätska och lägg den i frysen.
  2. Till vatten absorberar inte onödiga luktar, behållaren måste alltid vara stängd.
  3. Håll vattnet i minus temperatur i ca 12 timmar, avlägsna den resulterande isen och lämna den.
  4. Isen ska smälta vid rumstemperatur, höga temperaturer kan inte hjälpas - användbara egenskaper kommer att förångas.

Att smälta smältvatten rekommenderas som smältning, då kan du dra nytta av det.

Ett mer komplicerat sätt att ordentligt göra upptinat vatten kommer att kräva särskild uppmärksamhet:

  1. Förberedelseprincipen är densamma, men efter flera timmar efter att du sätter vattnet i frysen måste behållaren ta bort och ta bort isskorpan som bildas på ytan. Dessa är tunga föroreningar, skadliga för kroppen.
  2. Och efter fullständig frysning ska isen delas och dräneras av den vätska som finns kvar i den oförstörda bubblan inuti - en lösning av salter och kemikalier.

Om så önskas kan smältvatten för högre effektivitet frysas två gånger eller förkokas.