Shampoo med egna händer - recept hemma för att lösa alla problem med hår

Eftersom industrin kosmetika innehåller skadliga kemikalier, tänker många kvinnor på att förbereda schampo med egna händer hemma, med recept endast med naturliga ingredienser. De som redan har gett upp shampon till förmån för hemmet, bekräftar deras effektivitet.

Hur man torkar schampo hemma?

När torra schampon började dyka upp på hyllorna i butikerna uppskattar kvinnorna sin bekvämlighet, speciellt om hårets huvud är alltför fet. Tack vare detta verktyg är det möjligt att behålla ett friskt utseende på frisyren utan att tvätta huvudet samtidigt som det ger en radikal volym och hjälper till att göra stylingen. Dry shampoo med egna händer är väldigt lätt att förbereda, och för detta kan du använda produkter som finns i köket eller enkelt köpas:

Någon av dessa komponenter kan användas som ett torrt schampo hemma, och det är också acceptabelt att använda sina olika kombinationer. Det är viktigt att pulvret är finmalt, så det är bättre att sikta den genom en sikta. Dessutom, för att lägga till smak till hemschampo tillsätt mark kanel, pulveriserat torkat pulverformigt örter: mint, citronmelja, rosenblad. Produkten appliceras på hårbotten med en stor borste, varefter den kammas av kammen.

Shampoo med dina händer - recept från tvålbasen

Om du förbereder schampo med egna händer kan recepten hemma användas baserat på en köpt tvålbas. Det är en koncentrerad blandning av ytaktiva ämnen, skumförstärkare, stabiliseringsmedel och olika vårdkomponenter. Du kan köpa den i butiken för tvåltillverkning. Basen är till exempel Shampoo Base Organic Ingredients från Stephenson Group.

Universal shampoo hemma

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Värm basen och fettoljorna till 30 ° C med hjälp av ett vattenbad eller en mikrovågsugn.
 2. Tillsätt eteriska oljor till oljan och tvålblandningen.
 3. Rör omedelbart.
 4. Använd som vanligt schampo.

Naturligt hårschampo - recept

Hemschampo är en miljövänlig och säker produkt som inte skadar kroppen eller miljön, eftersom skadliga ingredienser inte används för dess produktion. På grund av det faktum att du självständigt kan kontrollera sin sammansättning finns det förtroende för ett sådant verktygs fördelar och effektivitet. Hur man gör ett schampo hemma, lämpligt för din typ av trådar, vi kommer att överväga ytterligare.

Vad kan jag göra med naturligt schampo?

När du förbereder schampo med egna händer, bör du överväga att använda sådana komponenter, varav det ofta görs:

Shampoo djup rengöring hemma

Denna typ av tvättmedel för hår är inte lämplig för frekvent användning, men indikeras för användning en gång var tredje vecka för att rengöra trådar av ackumulerade kosmetiska preparat, damm, för att frigöra hårbotten från döda partiklar. Ett mycket effektivt djuprengöringsschampo med egna händer kan förberedas med ett sådant recept med hjälp av tillgängliga ingredienser.

Djuprengöring

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Värm vattnet till ca 35 ° C.
 2. Tillsätt och blanda alla ingredienser.
 3. Applicera på fuktigt hår, massage försiktigt.
 4. Tvätta av efter 5-7 minuter.

Shampoo med dina händer för fettigt hår

Kvinnor som använder hemschampo för fet hår, lämna bra recensioner om sådana lösningar. Med egna händer i hemmet kan schampo (recepten baseras på olika aktiva ingredienser) inte bara rengöra, utan också terapeutisk effekt. De ämnen som ingår i kompositionen väljs på ett sådant sätt att de förmånligt kan påverka sebaceouskörtlarna och impregnera strukturen hos varje hår med användbara element.

Medel för att tvätta fettringar

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Sour mejeriprodukt värmdes lite i ett vattenbad.
 2. Lägg till andra ämnen.
 3. Applicera blandningen till fuktigt hår, massage i några minuter.
 4. Skölj och skölj krullarna med surgjort vatten.

Hemschampo för torrt hår

Ägare av torrt hår bör ta hand om sin fulla hydratisering och näring från rötter till tips, annars blir de mycket snabbt till sköra, saknar glans, livlösa strängar. Förberedd av egna händer, naturligt schampo, saknar aggressiva tillsatser, blir bättre än någon inköpt produkt.

Hur man gör ett schampo för fuktgivande?

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Till den nyberedda juiceen tillsätt piskad äggula och smör.
 2. Applicera på vått hår.
 3. Efter massering i 7-10 minuter, skölj.

Shampoo för hårväxt hemma

Aktivera tillväxten av strängarna kommer att hjälpa hemmet hår shampoo, i vilka bör införas komponenter som positivt påverkar folliklarna och förbättra blodcirkulationen i hudvävnader. Dessutom är det viktigt att dessa ämnen kan stimulera sovlökar som inte fungerar. Tänk på ett av schampo recepten med egna händer hemma.

Recept för stimulerande hårväxt

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Koka vatten och häll växtbaserade råvaror, insistera på 20 minuter.
 2. Avlägsna den resulterande infusionen och placera den i bröd för blötläggning.
 3. Lägg till andra ingredienser, blanda väl.
 4. Använd formuleringen som ett schampo och håll det på håret i 15 minuter.
 5. Tvätta av.

Hemschampo för håravfall

Problemet med skallighet kan lösas om du använder ett speciellt hemschampo. Det bör förstås att resultatet av appliceringen kommer att märkas inte omedelbart, men efter en tid av regelbundna förfaranden i kombination med hälsosam näring och undvikande av negativ påverkan på krullarna (torkning med varm hårtork, färgning med aggressiva färger etc.).

Shampoo Recept

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Rengör glödlampan, slip den.
 2. Kläm lökjuice, kombinera den med resten av ingredienserna.
 3. Applicera produkten på hårets rötter, blöt i 10 minuter.
 4. Fördela hela längden på håret, skölj sedan.
 5. Skölj med vatten, surgört med citron.

Shampoo för mjäll med egna händer

Efter att ha hittat mjäll, rekommenderas att man förbereder ett hemhårschampo med svampdödande komponenter, eftersom svamputvecklingen är den främsta orsaken till utseendet av en alltför stor mängd exfolierade hudpartiklar. Det rekommenderas att använda detta schampo i 1-2 månader, en gång i veckan, och applicera schampo för djup rengöring.

Intensiv rengöring

ingredienser:

Förberedelse och användning

 1. Grate tvål på en rivare, lös upp i varmt vatten.
 2. Lägg till andra komponenter.
 3. Applicera på hårbotten, massage.
 4. Tvätta av efter 5-10 minuter.