Intoxicering av kroppen - symtom

Människokroppen är ett fantastiskt sammankopplat system, och om det finns ett brott någonstans påverkar det det allmänna välbefinnandet. Därför är ett mycket farligt tillstånd förgiftning eller förgiftning av kroppen - symtomen kan uppträda sporadiskt och visas med tiden, men negativa effekter kommer att fortsätta att orsaka problem under en lång tid.

Vanliga tecken på en organismförgiftning

Kliniska manifestationer beror på typen av giftiga ämnen, deras koncentration, immunitetens skyddskrafter, förekomst av kroniska sjukdomar och patologier. Dessutom kan berusning vara akut, subakut och kronisk, vilket ibland inte tillåter dig att bestämma sjukdomen i de tidiga stadierna. Försvaga först de mest försvagade systemen, lever, njurar och matsmältningsorgan.

Så här ser organismens berusning ut:

Med kronisk förgiftning är det svårt att känna igen tecken på en gång, eftersom de inte tydligt anger problem:

Intoxicering av kroppen - symptom i cancer

Vid behandling av cancer är huvudmetoden kemoterapi. Dess väsen ligger i påverkan på muterade cancerceller med speciella gifter som förhindrar tumörtillväxten och sjukdomsprogressionen. Som en konsekvens utsätts friska humana organ för intensiv förgiftning.

symptom:

Intoxicering av kroppen med antibiotika - symtom

Acceptans av de läkemedel som behandlas har i huvudsak negativ effekt på levern, så det upphör att fullständigt rena blod och lymf och ta bort toxiner. Antibiotika har också en katastrofal effekt på tarmmikrofloran, vilket framkallar följande symtom:

Intoxicering av kroppen med alkohol - symtom

Hangover syndrom är bekant för många människor, så det är lätt att bestämma sin närvaro:

Symtom på berusning av kroppen med parasiter

Helminths, som lever i matsmältningsorganet eller andningsorganen, i livs- och reproduktionsprocessen, isoleras produkter som är giftiga för människokroppen. Symtom på exponering för sådana giftämnen är: