Gelatin för hår

Tyvärr påverkar dålig ekologi, ohälsosam mat och konstant brist på vitaminer både hälsa och utseende. Mest av allt, i det här fallet lider håret. De blir torra och spröda, utan glans. Salonprocedurer och professionell kosmetika kan naturligtvis hjälpa till med att lösa detta problem, men de har ofta inte tillräckligt med tid eller pengar. Därför, i den här artikeln, låt oss överväga betydelsen av vanligt gelatin för hår.

Gelatin för hår - nytta

Denna okomplicerade produkt innehåller en stor mängd protein (vegetabiliskt eller animaliskt ursprung), B-gruppens vitaminer och kollagen.

Ovanstående ingredienser är oumbärliga komponenter för friskt hår, och deras effekt manifesteras inte bara under externa förfaranden utan även på grund av intag av gelatin inuti.

Hur påverkar gelatin håret?

På grund av det höga proteininnehållet har gelatin en förstärkningseffekt på hårrötterna. Således faller hårsäckarna inte, och deras livslängd blir betydligt längre. Därför upphör håret att falla ut och intensiteten i deras tillväxt ökar.

Kollagen är en oumbärlig substans för torrt och tråkigt hår. Det fyller hålrummen i håraxeln och klistrar vågarna, så att håret ser friskt och glänsande ut. Det är värt att notera att kollagen kan återuppliva även kraftigt fröna och tråkiga tips.

B-vitaminer är speciellt användbara för hårbotten. De ökar lokal immunitet genom att skydda mot olika sjukdomar, som till exempel mjäll och seborré. Det är poeten i folkmedicin som länge har övat hårbehandling med gelatin. Dessutom skyddar vitamin B hårbotten från att torka ut, upprätthåller en naturlig balans mellan vatten och syra.

Är gelatin skadligt för håret?

Det finns ingen risk för denna produkt om man använder förfaranden med det inom rimliga gränser. Naturligtvis rekommenderas inte dagliga gelatinmasker som alla andra. Detta är för starkt en belastning på håret, för vilket de kan försvaga och falla ut ännu mer. Därför är det i alla saker nödvändigt att observera åtgärden.

Gelatin för hårväxt - masker

Mask för hår med gelatin för deras tillväxt:

Mask för hår med äggula och gelatin för tillväxt och hårstärkning:

Hemlagad hårgelatin - ett recept:

Tvätta håret med gelatin

Det är väldigt enkelt att förbereda en hälsofrämjande hygienprodukt med denna produkt. Du behöver bara blanda den flytande gelatin med ditt favoritschampo och späd det lite med kokt vatten.

Tack vare den vanliga användningen av gelatin blir håret glänsande och hälsosamt efter ca 3 veckor.