Adolescental alkoholism

Tyvärr är det inte ovanligt att träffa en tonåring på gatan med en flaska öl och en cigarett. Faktum är att det fortfarande är barn, ungdomar blir oftare vuxna av slavar av alkoholberoende, inte fullt medvetna om konsekvenserna i sin helhet. Ungdomens alkoholism har blivit en plåga av vår tid, som påverkar barnens bräckliga hälsa, fysisk och moralisk, bryter livet inte bara av tonåren utan hela familjen.

Orsaker till att dricka tonåringar

Anledningarna till att en tonåring börjar "se i flaskan" kan delas in i två grupper. Grunden för motiven från den första gruppen är lusten att observera traditionerna, att lära sig nya känslor och känna sig som en vuxen. Dessutom tittar ungdomar ofta på alkohol som ett sätt att hantera skyndsamhet, blir oinhibiterad och övervinna rädsla för att kommunicera med andra människor. Trots att man inte har försökt alkohol anser tonåringen det som ett lätt spännande medel, vilket skada inte kommer att medföra speciellt, men det hjälper bara att öppna. Men "personlig" bekantskap med ett glas blir bitterhet, brinner i munnen och huvudvärk, varefter viljan att fortsätta det för ett tag går bort. Tiden går, obehagliga förnimmelser glömmas, och nya skäl uppstår att dricka - skolans slut, framgångsrik inträde på universitetet, födelsedagar. Ett glas efter ett glas, ett barn går in i smaken, och sedan kommer en andra grupp av motiv fram på scenen, baserat på banal tristess, oförmåga att ockupera sig och rikta energi för att uppnå de rätta målen. Att läsa böcker, studera och leka sport, en tonåring föredrar en kväll i kompis med vänner med oumbärligt alkoholintryck, oftast öl. Ölalkoholism hos ungdomar är ett mycket utbrett fenomen, eftersom öl jämfört med vodka verkar vara en ofarlig, icke-beroendeframkallande dryck, och det är mycket lättare att köpa den.

Zapolonivshaya-tv-etrar som marknadsför alkoholhaltiga drycker, scener från filmer där eleganta män och vackra kvinnor, enkelt tolererar hästdoser av alkohol, också spelar en viktig roll i utvecklingen av alkoholberoende hos ungdomar.

Effekt av alkohol på en tonårs kropp

Användning av alkohol från tonåringar medför verkligen förödande konsekvenser. Fortfarande inte förstärkt organism, är inte beredd att kämpa med sådant destruktivt gif, så snabbt uppköp. Alkohol hämmar arbetet i nervsystemet och matsmältningssystemet, förstör leveren, orsakar de största överträdelserna i reproduktionssystemet, vilket orsakar infertilitet hos kvinnor. En tonåring som regelbundet konsumerar alkohol, ofta kollegor, påverkas av olika virus och förkylningar, som en följd av en minskning av immuniteten. Och naturligtvis är de mest fruktansvärda konsekvenserna av alkoholanvändning av ungdomar relaterade till personlighetsförändringar - karaktärförändringar, livsintressen försvinner, viljan försämras, alla intressen svalnar för att dricka.

Vad händer om tonåren dricker?

  1. Om du känner lukten av alkohol från barnet, skandalera inte omedelbart. Utsätt samtalet till morgonen, men för nu hjälp han borde gå och lägga sig.
  2. Titta på tonåren, tänk på vilka problem han försöker lösa genom att dricka, försiktigt och diskret tala med honom om detta ämne. Försök bli hans stöd och stöd.
  3. Försök att agera inte med våld, men med list. Förbud inte att bjuda in vänner i huset, även om de inte gillar dig, för att du bara uppmuntrar honom att göra det. Prata med honom om reglerna för uppförande och sambo, mottagning av gäster.
  4. Prata med en tonåring om konsekvenserna för hans kropp att dricka alkohol, eftersom det påverkar hans psyke och hälsa.