Podebrady

Kurorten Poděbrady ligger i Tjeckien vid floden Elbe, omgiven av täta skogar. Anläggningen är känd för mineralfjädrar, magnifik natur och ljusa sevärdheter . Poděbrady är en av de mest populära turiststäderna i Tjeckien. Dessutom besöks det ofta för behandling eller återhämtning. Detta kan göras i ett av flera sanatorier. Var och en av dem erbjuder utmärkta förutsättningar för vila och effektiva behandlingsmetoder.

beskrivning

Poděbrady är en av de första orterna i Tjeckien, grundades i XVII. Sedan var det ett sanatorium. Samtidigt upptäcktes mineralfjädrar, som numera numera 13, endast i början av förra seklet. Överraskande hjälpte detta den psykiska von Bullev. Hans twig pekade på slottets plats där det är värt att stansa ett hål. Tack vare denna upptäckt, började en ny historia av orten Podebrady.

Brunnarna ligger 80-100 m djup och deras sammansättning är unik med ett högt innehåll av koldioxid, magnesium och kalcium. Denna upptäckt har höjt orten till en ny nivå. Turistinfrastrukturen utvecklas aktivt, och idag kan gästerna i staden inte bara genomgå behandling utan också besöka många utflykter och aktiv vila.

Klimat och geografi

På kartan över Tjeckien för att hitta Podebrady är det ganska enkelt, eftersom det ligger bara 45 km från Prag . Staden ligger i Elbe. Dess område - 33,7 km, de är hem för mer än 13 tusen lokala invånare.

Väderförhållandena har en trevlig vila. Den varmaste månaden av året är juni, temperaturen stiger till +20 ° C. Regnfallet i månaden faller också årets rekordmängd - 68 mm, vid andra tillfällen är deras genomsnittliga mängd 44 mm. Den kallaste månaden är januari, temperaturen kan sjunka till -3 ° C. I allmänhet är klimatet tempererat kontinentalt, med milda vintrar.

sanatorier

Du kan gå till Podebrady i Tjeckien i ett av sanatorierna. Anläggningen har flera sjukhus, som alla erbjuder en utmärkt servicenivå och ett brett utbud av medicinska tjänster. Många av dem byggdes i mitten eller andra hälften av förra seklet. Sanatorierna som har restaurerats eller byggts i vårt århundrade är mer populära bland turister, eftersom boende är bekvämare och endast ny teknik används för förfarandena. Bland dem är:

  1. Felicitas 4 *. Hotell och sjukhus "Felichita" ligger i centrum av Podebrady, nära parken. I sanatoriet finns spa behandlingar förutom spa-behandlingar. Dessutom har gästerna möjlighet att dricka mineralvatten "Poděbradka" obegränsat. Kostnaden för ett dubbelrum börjar från $ 65, lägenheter - från $ 85.
  2. Libensky 4 *. Kurorten Libenski ligger i centrum av Poděbrady. År 2015 återställdes sjukhuset, vilket resulterade i en modern inredning och ny utrustning. Liebenski utför behandling av muskuloskeletala systemet och kroniska sjukdomar i andningsorganen. Kostnaden för ett dubbelrum - från $ 55, lägenheter - från $ 65.
  3. Bellevue-Tlapak 4 *. Också beläget i stadens centrum. När du planerar en semester i detta sanatorium är det värt att överväga att alla de grundläggande sjukvårdspatienterna tar i de kliniker som finns i närheten, nämligen i Liebenski och Summer Lazne. Kostnaden för ett dubbelrum - från $ 48, lägenheter - $ 58.
  4. Zamecek 4 *. Sanatoriet ligger i nordväst om orten. Zamachek har sin egen park, och en stor sjukhusbyggnad ger bekvämt boende för gästerna. Kostnaden för ett dubbelrum är $ 48, lägenheter - från $ 59.

Aktiv vila

Staden Poděbrady har en utvecklad sportinfrastruktur, det finns allt för dem som gillar aktiv rekreation - från tennisbana och golfbana till volleyboll, squash, sportskytte. Också på orten är utvecklade vattensporter:

Om du vill promenera genom de pittoreska skogarna på häst, hjälper Riding Club dig. Anhängare av båtturer kan köpa en biljett för rutten "Poděbrady-Melnik".

åtgärder

Årligen i staden finns mer än tio festivaler och konserter, huvudarenan för dem är teatern i Poděbrady slott. Den mest kända händelsen är musikfestivalen "Barvy léta". Det är lika intressant att besöka teaterfestivaler som äger rum flera gånger per år . Barn behöver inte sakna dem, eftersom deras program alltid innehåller barns sagor.

Från juni till augusti äger konserter varje vecka i centrala Poděbrady, där tjeckiska popgrupper och orkestrar utför.

Hotell och restauranger

En gång i Poděbrady för första gången kommer du att bli förvånad över antalet restauranger och hotell. I en liten by finns mer än 30 restauranger och ca 10 kaffebolag, bland annat du kan notera:

Det finns ca 30 vandrarhem och vandrarhem här. I mitten av staden finns:

  1. Mamma`s Boutique Hotel 4 *. Det genomsnittliga priset per rum är $ 103.
  2. Hotel Golfi 3 *. Priserna börjar vid $ 80.
  3. Hotel Junior Podebrady 3 *. Den genomsnittliga kostnaden för rummet är $ 42.

utflykter

Orten Poděbrady är bokstavligen omgiven av alla slags arkitektoniska, historiska och naturliga attraktioner. Även om du besöker denna plats kommer du fortfarande att hitta det för att se nya ut. Bland de populäraste utflykterna från Poděbrady till Tjeckien är följande:

Det rekommenderas att besöka slottet Poděbrady från lokala sevärdheter. Fästningen uppfördes i XII-talet på platsen för antika bosättningar, för vilka värdet inte bara är det komplexa, utan även det territorium där det ligger. Det finns fortfarande utgrävningar där.

Hur kommer man dit?

Det enklaste sättet att komma till orten är från huvudstaden, eftersom bussar går mellan städer. Med bil kan detta göras på två sätt:

  1. På väg 611. Den härstammar i nordöstra Prag och slutar i mitten av orten. Resan tar ungefär en timme.
  2. På motorvägen E67. Detta är en vägtullväg. Banan blir kortare än 1 km. E67 passerar genom Prags centrum och går i nordlig riktning. På ringen nära byn Vrbova Lhota måste du vända dig på väg 329, som tar dig till centrum av staden.