Cabo PolonioI Uruguay på Atlantkusten är den unika National Park Cabo Polonio (Cabo Polonio).

Grundläggande information

Dess område är 14.3 tusen hektar och grundades 1942. På detta område växer busk- och trädjordmarker på sanddyner, de sydamerikanska stepparna (pampas), grunda vattendrag i havet och unika kustströmmar. På grund av detta mångsidiga landskap fick denna park också status som nationalpark.

Den är skyddad av staten och ingår i den uruguayanska listan över Sistema Nacional de Areas Protegidas (SNAP). Cabo Polonio är ett riktigt paradis på jorden, slående med sin bilderqueness. Här är nära sammanflätade delar av öknen och öarna i havet. På ena sidan av halvön finns en tyst yta, och å andra sidan - en evig storm.

Benämningen Cabo Polonio gick från den lokala byn med samma namn, nära vilket ett skeppsbrott skedde 1753, och kaptenen var en spanjor med namnet Poloní. Parken tillhör departementet Rocha.

Djur i reserven

Nationalparkens fauna är många. De vanligaste arterna är:

Fåglar här är mer än 150 sorter. Och det finns spår av ormar överallt.

Vad är mer känt för Cape Polonio?

Sedan 70-talet av XX-talet började många hippies bosätta sig här. De byggde små hus (mer som skjul) från improviserade material. Dessa människor åt skaldjur, de behövde inte vatten och el. Förresten finns det praktiskt taget ingen kommunikation idag. Gatubelysning saknas också, och människor i hem använder ljus. Från kväll till morgon finns det alltid levande musik i byn.

För turister i Cape Polonio finns det flera kaféer, affärer och vandrarhem. Det finns gaskolonner, en elgenerator och till och med internet. Det är bäst att komma hit från december till mars, då lufttemperaturen inte stiger över märket på 25 ° C.

På kusten finns en stor fyr , som fungerar som en guide för att passera skepp, och för besök är det öppet dagligen från 10:00. Berömda och vilda, breda sandstränder med snövit sand och varmt hav, en total längd på ca 7 km.

Det är värt att komma hit för en dag eller två för att fullt ut känna den lokala smaken. Nationalparken är mestadels besökt av Uruguayaner, turister från Argentina , liksom hippies från hela världen. De bosätter sig inte bara i värdshus, men också i småhus, med enastående natur. På Cabo Polonios territorium flyger semesterfirare hyrda jeeps eller till fots.

Hur kommer man till nationalparken?

Det ligger 150 km från staden Punta del Este och 265 km från Uruguay huvudstad . Huvudentrén till Cabo Polonio ligger i byn Valisas, från vilken Montevideo kan nås med buss eller bil på Route 9 eller Ruta 8 Brigadier Gral Juan Antonio Lavalleja (resan tar 3,5 timmar).

Vidare slutar spåret och du kan antingen gå genom skogen och dynerna (avstånd ca 7 km), eller hyra en terrängkampion att köra längs sandytan (resan tar ungefär en halvtimme). Turister erbjuds också en åktur på en hästvagn.

Vid ingången till nationalparken Cabo Polonio, kommer resenärer, som ett kalejdoskop, att förändra landskapen som fascinerar och blir kär i varje gäst.