Nationella rätter i Colombia

Colombia är ett land med en lång historia. Innan Christopher Columbus anlände, bodde det många indiska stammar, senare bosatta spanska conquistadors, och sedan - invandrare från Asien och Afrika. Multinationellitet kunde inte bara påverka utvecklingen av köket i Colombia, vilket tog på många olika traditionella kulturtraditioner. Idag överraskar turisterna med ljusa smaker och ursprungliga rätter, som kombinerar inkompatibla, det verkar, ingredienser.

Huvudegenskaper av colombianska köket

Potatis, bönor, ris, majs, fjäderfä och fläsk är de viktigaste produkterna. På grund av det faktum att landet tvättas av två hav, i köket i Colombia, används även skaldjur i stor utsträckning. Flod- och havsfisk är populära här.

Intressanta och regionala kännetecken för mat i Colombia:

10 rätter du borde definitivt försöka i Colombia

De lokala rätterna kan gilla eller gilla av någon, men det är omöjligt att förbli likgiltigt för dem. I Colombia hittar du inte färska och smaklösa rätter - maten är här väldigt ljus, riksmakad med såser och kryddor. Ingen turist kan inte ignorera dessa rätter:

  1. Bandeja Pais. Delar kött, fisk eller kyckling serveras med en rätter av bönor, ris, potatis, avokado och stekt bananer. Smaken är ganska exotisk. Du kan beställa denna maträtt i vilken restaurang som serverar nationella rätter från Colombia.
  2. Cazuela. Denna stewed grönsaker med tillsats av spannmål, kött eller skaldjur. Skålens namn kom från keramik, där det kokas och serveras sedan.
  3. Lechona. Denna maträtt är från en gris, helt bakad och fylld med grönsaker, ärter och ris.
  4. Ahikam. Denna soppa är gjord av fågelkött, kokt med yucca och potatis. Det finns i menyn på många restauranger och kaféer, där det serveras till lunch. Andra populära soppor inkluderar mazamorro (från kött och bönor), ajaco santafereno (mjölk med grönsaker) och sancoch de galina (lätt kycklingsoppa).
  5. Ceviche. Denna maträtt "kom" till Colombia från Peru , där den är väldigt populär. Det är en rå fisk marinerad i limejuice. I marinaden tillsattes vanligtvis varm peppar och kryddor, och fisken ersätts ofta med fisk och skaldjur. I det historiska hemlandet serveras Ceviche med majs och sötpotatis, men Colombianerna anser det vara en självständig maträtt.
  6. AREP. En platt tårta av majsmjöl som är bakad i eld. Fyllningarna på ärpen är olika, och du kan prova var som helst där du säljer gatemat. Servera denna tårta, ersätta Colombianerna med bröd, i alla restauranger.
  7. Papas-Chorreadas. Bland de rostade potatiserna domineras populariteten av maträtten, där tomater, grönsaker och ost också läggs till.
  8. Empanadas. Dessa är populära i alla Sydamerika pajer med olika fyllningar.
  9. Kabanos. Spicy korv, stekt över en öppen eld, lite skarp och mycket välsmakande.
  10. Ahi. Den ursprungliga smaken av sallad, som innehåller chili, ättika och flera olika kryddor. Denna maträtt kommer bara att vädja till dem som älskar kryddig och har inga problem med matsmältningen. Som Colombianer och andra sallader med grönsaker, kött och skaldjur.

Exotiska frukter

Colombia är ett land av evig sommar, och frukter är väldigt populära här. När de kommer hit för första gången firar turister många slags exotiska frukter, även vars namn är okända för oss, för att inte tala om smak.

Som regel används de flesta av de lokala frukterna inte för mat, eftersom de är mycket sura och för framställning av uppfriskande färska. Nypressad juice kan köpas på gatan i någon större stad för endast $ 1.

Bland de mest populära frukterna bland turister bör det noteras:

drycker

Bland alkoholen är det lokala rom och likör med smak av anis - aguardiente - mycket populär bland turister. Vin i Colombia är inte särskilt bra, men öl är efterfrågan, särskilt Aguila, Dorado och Club. Spritlagar i Colombia får förbrukas från 18 års ålder.

Te från Coca blad är en mycket populär drink här. I motsats till populär tro, det har ingen narkotisk effekt, men helt enkelt uppfriskar, tonar upp och hjälper till att överföra anpassningsperioden, särskilt i områden med hög höjd.

Doftande kaffe och läcker varm choklad är de främsta dryckerna för alla colombianska. De är också efterfrågade bland turister som tar kaffebönor och kakaobönor hem som läckra souvenirer .

Desserter och godis

Colombianerna älskar sötsaker lika mycket som andra nationer, och de använder de gåvor som ges till dem för beredning av desserter. Turister uppskattar hur läckra följande rätter är:

Vad behöver du veta om näring i Colombia?

Njut av en ljus smak av colombianska rätter är bäst i gourmetrestauranger, där kostnaden för middag börjar vid $ 30 per person. Här kan du vara säker på färskhet och anständiga matlagningsförhållanden. Förutom köket i Colombia är argentinska och europeiska rätter populära i landets städer. Om du vill kan du hitta sushi barer, wok rätter och panamerikansk mat.

De flesta turister äter i medelprisinstitut. Du borde veta att frukost i Colombia är mycket hjärtlig, och lunchen innehåller 3 måltider plus drycker. Middag kostar cirka $ 10. När det gäller tips läggs vanligtvis 1-2 tusen pesos till checken. Valet av gatukost är också stort: ​​billiga pajer och hamburgare, traditionella arepa och ceviche. Juicer bör endast köpas av dem som pressas ur frukt i din närvaro.