Semester i Bolivia

Landets invånare uttrycker sina traditioner genom festivaler och karnevaler, som är uppdelade i statliga och religiösa. Semester i Bolivia älskar och passar dem med ett särskilt omfång.

Allmän information

I landet har vissa festligheter fastställda datum, medan andra varierar från år till år. Tidsplanen för evenemanget beror också på plats och tull. Till exempel i varje by finns en beskyddare respektive, och firar den lämpliga semestern, Chicus Mass, på olika dagar.

I bolivia är katolicismen nära sammanflätad med hedendomen (här kan det fira som en dag till en helig och indisk gud). Årligen före den stora utlåningen sker karnevalen i alla större städer, där huvuddekorationen är diablada - "djävulens dans".

Sådana aktiviteter följs vanligtvis av många ritualer, lyxiga festligheter, dansprocessioner och folkmusik. Vid dessa firande hörs traditionell alkohol. Endast i Chaco-området är starka andar strängt förbjudna.

Den mest intressanta semestern i Bolivia

  1. En av de viktigaste semestern i Bolivia är Fiesta de La Virgen de Candelaria , tillägnad Jungfru. Den börjar den 2 februari och varar mer än en vecka. Den största händelsen hålls på stranden av Titicakasjön i Copacabana och Cochabamba . Pilgrimer från alla hörn av landet flockar här och högtidliga processioner, traditionella danser och mässingsband upphör inte dag eller natt.
  2. Den mest kända traditionella karnevalen i landet hålls i Oruro . Lokala invånare firar det i mer än 2 tusen år. Detta är en av de mest kända helgdagarna i hela Sydamerika. Även UNESCO markerade denna händelse och proklamerade den som ett mästerverk av mänsklighetens andliga och muntliga arv. Här deltar 10 000 musiker och 30 000 dansare från hela världen, klädd i kostymer av inkor, djur, änglar, djävlar och conquistadors.
  3. I juni, i byn Akazio, äger Solstysiod-Inverno- festivalen, en helgdag av Tinku- striden, en fistkamp där även barn och kvinnor deltar.
  4. I slutet av oktober firas alla helgons dag i landet, och nästa dag minns de "minnet om alla de heliga". Detta är en glädjande semester när människor går till kyrkogården och äter släktingar med musik, mat och bön.
  5. En av de mest "hemska" semestern i Bolivia är Skull Day . Varje år den 9 november samlas invånare i landet i La Paz på centrala kyrkogården för att hedra minnet av den avlidne. Kvinnor tar ut i lådor som är dekorerade med skallskallens blommor, som ges skivor, alkohol, coca-blad och cigaretter.
  6. Också intressant är Chikitos Music Festival , som äger rum vartannat år på våren. En gång i detta område fungerade Jesuit missioner , undervisning indianer musik, hantverk och religion. Som ett resultat antog aboriginerna kultur, som kombinerar den med sina traditioner. På semestern kommer högklassiga artister från hela världen här.
  7. Ett exempel på sammansmältningen av två kulturer kan fungera som Fiesta Gran Poder , som firades i La Paz . Detta är en street festival som har fått internationellt erkännande. På huvudet på de tusentals processionerna bär en staty av Frälsaren, till vilken denna semester är dedikerad. En av huvudritualerna här är Morenada - dansen för de svarta slavarna och folket i Andesna.
  8. En annan viktig semester i Bolivia är Inti Raymi , till ära av Solguden. Det åtföljs av rituella danser, djuroffer och högtidliga processioner.
  9. Alasitas semester i Bolivia firas 24 januari. Han är tillägnad Ekkeko - Guds överflöd. Lokala hantverkare gör miniatyrkopior av saker som symboliserar mänskliga önskningar. Aboriginer förvärvar dessa produkter och lägger dem på gudets staty. Om den bolivianska dagen får en gåva, då är detta ett gott tecken, vilket betyder välstånd.

Vilka andra semester finns det i Bolivia?

Utöver det ovanstående firar bolivianerna andra fester:

Semester i Bolivia en stor mängd och att besöka, naturligtvis vill jag ha överallt. Därför, oavsett vilken tid på året du kommer till landet, kan du fortfarande besöka festivalen eller en religiös fest.