Vad ska man hämta från Argentina?

Argentina är ett vackert land som inte bara ger enorma intryck, men också möjligheten att förvärva äkta och unika saker. Därför tvingas turister som semester i Argentina aldrig plågas av frågan om vad som kan köpas för sina släktingar.

Populära souvenirer från Argentina

För minnesvärda souvenirer från Argentina är det bättre att gå till huvudstaden i landet - Buenos Aires . Här, varje söndag i så stora områden som La Boca , finns det mässor som lockade lokala konstnärer, hantverkare och hantverkare att göra souvenirer.

Särskilt populär bland shoppare är Fair Feria de San Telmo, som hålls i ett av de största områdena i Argentina - San Telmo . Anländer till denna mässa, kommer du att rädda dig från den pressande frågan - vad kan du ta med från Argentina.

Gå till mässan eller shoppa i Argentina, uppmärksamma följande souvenirer:

  1. Kalabas (calabaza). Det är ett tillbehör från en pumpa, ek, keramik eller lera, som behövs för att dricka te-mate. Det är i kalabaserna att traditionellt te bryggs, och denna souvenir kommer från Argentina.
  2. Ornament av rhodochrosite (roststen). Rhodochrosite anses vara den nationella stenen i Argentina, vars färg varierar från försiktigt rosa till rik hallon. Turister som inte vet vad man ska hämta från Argentina, erbjuder lokala smycken stora pärlor, ringar, örhängen och många andra dekorationer från detta vackra mineral.
  3. Espadrilles alpargatas. Detta är ett bekvämt och väldigt lätt skor, tillverkat av bomull, linneväv och jutetåg. På grund av sin enkelhet, låg kostnad och bekvämlighet har detta skodon spridit sig inte bara över Sydamerika utan även på andra kontinenter.
  4. Kondenserad mjölk Dulce de leche (Dulce de Leche). Argentiner tror att de var de som uppfann den kondenserade mjölken. Och här har denna efterrätt samma popularitet som vår traditionella delikatess. Kondenserad mjölk läggs till bakverk, glass och andra typer av desserter. Om dina vänner är intresserade av vad du vill ta med dem från Argentina som en present, överraska dem - ta med kondenserad mjölk.
  5. Alkohol från bär av kalafat (calafate). Calafate är en utsökt bär som växer i södra Patagonia . Du är osannolikt att hitta en ny bär, men du kan köpa en likör kokad på grundval. Från bär kalafate görs också aromatisk te, sylt och jämn tvål.
  6. Krukor för vin i form av pingviner (pinguino de vino). För många år sedan kom argentinerna med ett fartyg som användes för att tappa bordsvin. Av okända anledningar fick krukan formen av en pingvin. Sedan dess, i nästan alla familjer, kan detta bisarra fartyg hittas. En sådan ovanlig sak, som du inte hittar i hushållsaffärer, är det ganska möjligt att ta med som en souvenir från Argentina.
  7. Andijskie souvenirer. Den inhemska befolkningen i Argentina, bosatt i norra delen av landet, är engagerad i att göra souvenirer med etniska ornament. I produktionsprocessen använder de naturliga material - ull av lamas, skinn av kor och capybar, lera, keramik och andra naturmaterial. Alla typer av handväskor, sneakers, stövlar, västar och även mattor kan köpas både i souvenirbutiker och på mässor.

Traditionella souvenirer från Argentina

Förutom produkter från lokala hantverkare finns många souvenirer i Kina på marknaderna i Argentina. Kinesiska mästare här tog också hand om turister som inte vet vad de ska köpa i Argentina. Från denna kategori av souvenirer är de mest populära:

På lokala marknader finns alltid tillräckligt med souvenirer, smycken och andra attribut som säljs till ett rimligt pris.

Om du har vila i huvudstaden i Argentina - Buenos Aires , då är den bästa tiden för shopping att vara söndag. På morgonen kan du besöka gratis utflykter till lokala sevärdheter , och sedan gå till mässan i La Boca , på gågatan Florida eller Defens.