Muslimska bröllopsklänningar

Firandet av bröllopet beror inte bara på de gifta människornas personliga preferenser utan också på de hundraåriga traditionerna och människokulturen som gifter sig, särskilt när det gäller deras religion. Muslimska bröllop är givetvis olika än de som är sedvanliga för de flesta icke-religiösa bröllop, men det betyder inte alls att de är ointressanta eller tråkiga.

Detsamma gäller för bilden av bruden av den muslimska tron. Vad är muslimska bröllopsklänningar?

Muslimska bröllopsklänningar

I allmänhet är två typer av bröllop vanliga bland familjer. Det första som vi villkora "flickor - separat, pojkar - separat". Samtidigt inbjudna kvinnor till firandet, fira med bruden och män - med brudgummen i olika rum. I detta fall skiljer sig brudklänningen från den muslimska bruden inte från den europeiska, eftersom utomstående inte ser det. Här är du och tätt klädda och öppna axlar och kjolar mot knäna - som bruden önskar. Det enda som en muslimsk kvinna inte tar är att dölja sin kropp för mycket, även bland kvinnor, så du kommer knappt att se en super mini mini. Vid bröllop av rika människor bland muslimer är charmiga och mycket eleganta bröllopsklänningar av arabisk formgivare Eli Saab efterfrågade .

Men det fortsätter att öka fart och det andra alternativet att hålla bröllop av muslimer är gemensamt, när kvinnor och män firar äktenskapet för de unga tillsammans. I detta fall måste en bröllopsklänning i muslimsk stil nödvändigtvis uppfylla kraven i "hijab". Och det innebär att hela flickans kropp än ansiktet och händerna ska vara täckt med kläder, och klänningen själv ska inte vara tät, transparent, ljus eller för starkt dekorerad.

Men det betyder inte att den här outfiten blir helt ansiktslös. Vilka designers kan diversifiera en muslimsk bröllopsklänning?

  1. Traditionellt är bröllopsklänningar i arabisk och muslimsk stil gjorda av lätta tyger. Men det behöver inte vara snövit! På ditt val beige, rosa, blått, gyllene, silverfärgade, krämtoner av bröllopsklänningar. Om du vill välja en bländande vit outfit, kan du lätt återuppliva den med broderfärgade pärlor i orientalisk stil eller med pärlor, färgade rhinestones, båge, band eller insatser från ett tyg av annan nyans.
  2. Huvudskillnaden mellan muslimska klänningar är strängheten i deras snitt. De borde vara långa i golvet, med nacken stängd och långa ärmar, inte passande figur silhuett. Därför uppskattas de snygga kläderna, såväl som raka från icke-stygna tyger, till exempel chiffon eller satin. Många designers använder handgjorda element i inredningen av sådana outfits - broderi med guld, silver tråd, pärlor, paljetter, glaspärlor, etc. Allt detta smyckar bröllopsklänningen och gör det till ett mycket verkligt och ganska dyrt konstverk.
  3. Många muslimska tjejer köper en europeisk outfit (men naturligtvis inte kort och inte tätt passande) och pododovayut under den en golfton eller klär upp brudklänningen bolero med lång ärm.
  4. Enligt islamets krav måste brudens huvud vara täckt. Därför är stor efterfrågan använd för outfits, som inkluderar ett huvudstycke i klänningens klänning och ett slöja. Detta huvudstycke är också inrett på alla möjliga sätt och med hjälp blir brudens bild färdigt.

Muslimska bröllopsklänningar 2013

De vackraste muslimska bröllopsklänningarna är, som det inte är förvånande, vanligtvis verk av icke-arabiska designers och indonesiska. I år producerade en stor furore i islamiska världen en samling utsökta bröllopsklänningar av den indonesiska designern Irna La Perl, en av de mest fashionabla modeformgivarna bland muslimska länder.

Hennes klänningar, utformade för att uppfylla kraven i "hijab", är avsedda för muslimska muslimer som följer islamens föreskrifter, men utrustningen konservatism mildras genom användning av lätta tyger, smycken, draperier som blandar sig bra med stilen. Även kvinnor som är långt ifrån denna religion kommer att uppskatta sådana eleganta, magnifika, men samtidigt blygsamma muslimska bröllopsklänningar. De är gjorda med hjälp av sådana känsliga tyger som guipure, pastellfärgade chiffon, graciös spets som prydnad.

Designern har lyckats skapa romantiska, feminina outfits, som i sin skönhet inte på något sätt är sämre än europeiska bröllopsklänningar, i skapandet av vilka, till skillnad från de muslimska, finns det faktiskt inga restriktioner.