Amning: Rådgivning till ammande mamma

I den moderna världen tvivlar ingen på att för den nyfödda är den bästa maten bröstmjölk. Men ibland finns det svårigheter med utfodring. Vissa ger upp och överför barnet till artificiell mat. Någon har bara många frågor. Under alla omständigheter kan några tips för ammande mammor, vilka kvinnor kommer att kunna initiera amning, hjälpa till att klara de problem som kan uppstå i början av föräldrabanan.

Rekommendationer för amning

Tips 1: Feed på efterfrågan

En kvinna bör vara uppmärksam på hennes barns signaler och ge ett bröst på efterfrågan. Aktivt sug stimulerar trots allt mjölkproduktionen. Efter att ha uppfyllt sin sugreflex känner sig inte krummen full, för han matar är kommunikation av den mest infödda personen, vilket ger honom en känsla av säkerhet och omsorg.

Tips 2: Kom ihåg om nattmatning

En av de viktigaste tipsen för ammande mödrar är att det är nödvändigt att mata barnet på natten utan att misslyckas. Det är vid den här tiden av dagen den aktivaste produktionen av prolaktin . Det är ett hormon som ansvarar för att reglera amning. Ju mer intensiv att barnets krumpning suger på natten, desto mer mjölk kommer moderen att ha.

Tips 3: Applicera på bröstet korrekt

Ibland är orsaken till dålig amning att barnet greppar bröstet inte som det borde. Om du inte kan ta reda på situationen själv kan du söka råd från en specialist vid amning. Han kommer att visa hur man sätter barnet till bröstet korrekt .

Tips 4: Dekantera inte efter matning

Ofta hänger släktingar från den äldre generationen till att den unga moderen efter varje utfodring helt dekanterar. Men den här gången är det lämpligt att förklara delikat att även WHO: s rekommendationer om amning anger att detta inte är nödvändigt. Mjölk kommer i det belopp som det behövs crumb. Efter att barnet har ätit en del, kommer successivt samma antal att reproduceras igen. Om en kvinna bestämmer, kommer kroppen att få en signal om behovet av att producera mjölk. Och dess överskott kommer att leda till laktostas och mastit.

Tips 5: Kom ihåg om en varm dryck

Mellan matningarna måste du dricka varmt te eller vatten. Detta kommer att öka mjölkproduktionen.

Tips 6: Flytta inte barnet när du matar till ett annat bröst

Till dess att barnet tömmer bröstet helt, är det inte nödvändigt att ge honom en annan. Eftersom barnet i första hand suger ut den så kallade "främre" mjölken, och efter en stund blir den mer feta "tillbaka". Efter att ha ändrat bröstet under matning kommer moderen inte att tillåta smulan att äta mer näringsrik mjölk.

Tips 7: Administrera inte kompletterande livsmedel i upp till 6 månader

I barnets kost före sex månader ska det inte finnas mat, förutom mjölk. Detta är en av de viktigaste tipsen för amning. Det finns undantag, när introduktionen av kompletterande livsmedel börjar tidigare, men detta beslut måste fattas av barnläkaren.

Tips 8: Tvätta inte dina bröst ofta

Tvätta inte dina bröst före varje matning, särskilt med tvål. Detta förstör hudens skyddande barriär och kan orsaka sprickor i bröstvårtan. För att behålla hygienen är det tillräckligt att ta en vanlig dusch dagligen eller 2 gånger om dagen.

Tips 9: Väg inte barnet före och efter varje matning

Vissa människor oroar sig för att ett barn inte får gå ner i vikt. De börjar utföra så kallade kontrollvikter. Gör inte det här. Denna process ger inte objektiv information om hälsa och utveckling av barnet, men avgaser och nerver sjukdomen och stressar reducerar laktation.

Tips 10: Positiv attityd

En kvinna borde förstå att det kan finnas svårigheter med att etablera amning, men de flesta av dessa problem kan övervinnas. Ge inte in i nervös spänning.

Att etablera amning, utnyttja dessa tips, mata moderen under våld, måste bara tro på dig själv och njuta av moderskapet.