Dekorativt gips på balkongen - vilka alternativ är bättre att använda, funktionerna i dekorativa beläggningar

Modernt dekorativt gips på balkongen gör det möjligt för dig att förvandla detta utrymme till en hel del av lägenheten, dekorera den i en romantisk, strikt klassisk eller affärsstil. Genom att använda olika material och finishtekniker kan du skapa underbara mönster eller simulera någon naturlig beläggning.

Dekorativt gips för inredning av balkongen - fördelar och nackdelar

Varje dekorativ person kan applicera dekorativt gips på sin balkong, även utan allvarliga reparationsarbeten. De viktigaste förutsättningarna för högkvalitativ reparation är att följa tekniken och att välja arbetsblandningen korrekt. Om du ignorerar dessa viktiga punkter riskerar du att förlora tid och pengar som spenderas på att köpa gips. Det är tillrådligt inför en bra studie av instruktionerna, samråd med experter eller se mästarklasserna av personer som har många års erfarenhet av att dekorera rum med det här materialet.

Vilka är fördelarna med dekorativa plaster på balkongen:

 1. Beläggningens hållbarhet.
 2. Detta material har bra ljudisolering och värmeisoleringsegenskaper.
 3. Dekorativt gips på en kall balkong tjänar under en lång tid, försämras inte från skadliga mikroorganismer.
 4. Denna beläggning absorberar dåligt främmande lukt.
 5. En viktig positiv kvalitet hos gipset är en bra ångpermeabilitetskoefficient. Efter att ha valt den optimala kompositionen för den ouppvärmda balkongen kan ägaren inte vara rädd att väggbeklädnaden kommer att försämras från fukt och andra miljöpåverkan.
 6. Ett stort urval av texturer och färger.
 7. Dekorativt gips på balkongen är perfekt kombinerat med alla andra naturliga eller syntetiska ytbehandlingar.
 8. Det dekorativa skiktet av gips består av cement och mineralkomponenter, så det är inte rädsla för eld.

Alternativ för att avsluta balkongen med dekorativa gips

Alla ägarna vill få maximal styrkaegenskaper och vackert utseende av den dekorativa gipsen till balkongen, och veta vilken för att välja arbetsblandningen, du skyddar dig mot grova misstag. Vissa formuleringar kan endast användas för inomhus och varma rum. Till exempel kommer en venetian och gips inte att vara länge på en fasad eller en öppen balkong.

Vad att tänka på när du väljer typ av dekorativt gips för balkongen:

 1. Förekomsten av bra glasrutor på balkongen eller loggia.
 2. Värms detta rum på vintern.
 3. Kombinerad balkong med ett angränsande rum eller i det inre av lägenheten i ett separat rum.

Dekoration av balkongen med dekorativa stensten

Denna typ av väggdekoration är lämplig för dekoration av fasader, bostäder och bostäder. Dekorativt gips för balkongen är en utmärkt lösning för icke-glaserat utrymme, det har ett vackert utseende och fungerar som ett bra skydd för ytan mot dåligt väder och skarpa temperaturförändringar. Arbetet använder cementmortel, akryl och silikatblandningar, silikonprodukter. Externt liknar det fodrade utrymmet en spridning av grov sand, vars färg beror på den sten som används för krossade stenar.

Dekorera balkongen med dekorativa marmorplaster

Huvudkomponenten i arbetskompositionen är marmorkrossad smulkropp i storlek från 0,5 mm till 5 mm. Faktum är att dekorationen av väggarna på balkongen med dekorativa gips av denna typ är en slags stensten. Producenterna för att öka lösningens konstnärliga egenskaper lägger till pigment, tillsatser, hartser, kalk. Naken marmor behöver noggrann vård, är rädd för aggressiva tvättmedel och repas av vårdslös hantering. Det är lämpligt att applicera ett skyddsklädsel på väggarna efter avslutning av ytbehandlingarna.

Gipsbarkbagge på balkongen

För kunden alltid på första plats hållbarhet, hållbarhet, enkelhet i omsorg och skönhet av ett dekorativt täcke. Alla listade egenskaper är dekorerad med en balkong " Gipsbarkbagge ", som förtjänar ledande popularitet. Ytan imiterar träväggar, ätas av träbuggar, de ser originella i inredningen i alla stilar. Storleken på furorna beror på den bråkdel av mineralkrummen som ingår i gipset. I akrylföreningarna tillsätts färgpigmentet före arbetets början, i andra fall målas väggarna manuellt i efterbehandlingsteget.

Venetian stuck på balkongen

I detta fall innehåller blandningen inte små stenar, men stenmjöl från marmor, granit, malakit, kvarts och andra stenar. Av den anledningen skiljer sig venetianen sig från det grovare utseendet på grusgips, har ett högt konstnärligt värde i inredningen. Utseendet på målningen liknar en naturlig marmor yta, men är mer smidig. Dekorativa gipsväggar på balkongen är kända för sina fantastiska naturliga mönster, nyanser av extra djup, ljusspel på väggytan, har många färgalternativ.

Texturerad gipsplast på balkongen

Olika reliefer beror på applikationstekniken och gipsens sammansättning. Pebbles, linne eller träfibrer, bomullstrådar, glimmer, sand, gips och andra tillsatser läggs till arbetsmaterialet. Balkongens finish med det texturerade gipset görs i flera mottagningar, de unika volymetriska mönstren kan skapas av en reliefrulle, en svamp, krympta trasor, paket. Det låter dig gömma fel på väggarna, ger väggens plan ett originalt utseende. Gips är rädd för hög luftfuktighet och den här typen av gips är bättre att använda på en glaserad och varm balkong.