Mauritius - Transport

Mauritius är en liten ö, du kan gå runt om några timmar. Beroende på syftet, tid och planerade utgifter för rörelse runt ön, kan semesterfirare välja vad som är mer bekvämt för dem att resa runt om i landet. Nedan hittar du en översikt över Mauritius transport, liksom villkoren och andra nyanser av hyresavtalet.

Busstrafik

Bussen är ett av de billigaste och mest populära sätten att resa runt Mauritius. Bussparken är representerad av fem företag, du kan hitta rutten schema i något turistkontor eller fråga de lokala invånarna. Bussar går från 5:30 på morgonen till 20:00 i byarna, den sista flygningen är klockan 18.00. Resa med buss kostar dig cirka 25 rupier, biljetter kan betalas direkt i stugan.

Hyr en bil

Om du inte är van att anpassa dig till någon annans schema, föredrar du att välja din egen rutt och restid, då borde du tänka på att hyra en bil . Du kan hyra en bil nästan på alla orter och på många hotell.

Huvudkraven för hyresgästen:

  1. Internationella rättigheter.
  2. Ålder är mer än 23 år (vissa företag minskar nu åldersminimum till 21 år).
  3. Pengar insättning och betalning av hyran.
  4. Erfarenheten av körning är mer än 1 år.

Kostnaden för uthyrning beror på vilken typ av bil som är, ju nyare och högre klassen bilen är, desto dyrare kostar det att hyra, den beräknade kostnaden för hyra är från 500 till 1300 rupier om dagen. Om du vill spara, är det möjligt att överväga möjligheten att hyra bilar från lokalbefolkningen, men det finns redan små risker.

När du väljer bil för resor, var uppmärksam på årets frigörelse rekommenderar vi att du inte tar en bil äldre än 5 år. Tillverkningsåret anges i de två sista siffrorna i typskylten.

taxi

Ett annat alternativ för att resa runt ön är en taxi. Den största taxibåten ägs av företaget - British Morris Minors. Taxibilar finns på flygplatsen , på hotell och bara på gatorna i städerna. Om kostnaden för resor är bättre att komma överens i förväg (glöm inte att pruta!), Tk. inte alla taxichaufförer använder räknaren. Ungefärlig kostnad för 1 km - 15-20 rupees. Dessutom kan taxichauffören erbjudas att jobba med dig hela dagen som en förare och guide, den här tjänsten kostar dig om 2000 rupier.

cykel

Den mest ekonomiska transporten i Mauritius är en cykel. Du kan hyra en cykel på speciella platser som är tillgängliga i nästan alla städer eller hotell, vissa av dem erbjuder en sådan tjänst gratis. Priser för landet: 1 timme kostar dig 30 rupier, för 150 rupier kan du använda cykeln hela dagen. Välja en cykel som fordon, du får ett antal bonusar: besparingar, förmågan att hitta avskilda hörn av ön, fitness.

Vattentransport

Om vi ​​pratar om offentlig vattentransport, så till turister - färjor och båtar där du kan "promenera" över havet eller besöka andra öar. Kostnaden för resan börjar från 500 rupier, det är möjligt att spara på denna typ av transport: det är bara nödvändigt att förhandla med lokalbefolkningen om möjligheten att resa på sin motorbåt.

För personer som har en vila på högsta nivå, erbjuder Mauritius segeluthyrning .

Till turisten på en anteckning

  1. Rörelsen på ön är vänstersidig, kvaliteten på vägarna är inte alltid tillfredsställande, så fans av "åktur med brisen" är lite besvikna, för att du måste vara försiktig. I befolkade områden är maxhastigheten 50 km / h och i landet - 90 km / h.
  2. Från 16 till 17 timmar i städerna är det möjligt trafikstockningar, för på den här tiden kommer arbetsskiftet från de lokala invånarna att upphöra.
  3. När du reser med bil, ha en kontantreserv. På många bensinstationer serveras inte på plastkort.