Yacht Charter i Mauritius

Mauritius är ett land som består av öar, omgivet av Indiska oceanen och ligger i Östafrika. Mauritius består av Mascarene-skärgården (öarna Mauritius och Rodriguez ), Cagados-Carajos skärgård och andra små öar.

Klimatförhållanden

I Mauritius, det tropiska fuktiga klimatet är medeltemperaturen för vattnet vid stranden året runt omkring 23 ° C. Från december till april är starka cyklon stormar vanliga här, och vindar finns året runt. Den bästa tiden för segling är perioden från april till december. Den bästa tiden för en strandferie är från november till januari och från april till maj, vid vilken tid sydöstra handelsvindar blåser, tack vare vilket det varma vädret upphör att vara utmattande.

Om syftet med din resa är att dyka , kom till ön från september till januari - vid denna tidpunkt är vattentemperaturen 23-27 ° C och synligheten når 20 meter.

För utmärkt havsfiske och bra bett är det värt att komma i perioden från september till maj, även om fisket är möjligt under hela året.

Yachting i Mauritius

Mauritius är ett av de mest populära turistcentrumen bland den europeiska befolkningen, även om avlägsenhet från kontinenter och höga vilolägenheter. De viktigaste destinationerna för turism på Mauritius är strandlov och fritidsaktiviteter på yachter.

Huvuddragen i Mauritiska segelbåt är det naturliga skyddet mot stormar och stora vågor, tack vare denna funktion kommer resan att ge glädje inte bara till professionella seglare utan också för nybörjare och enkla älskare. Blå laguner, korallrev, det tydligaste havet lockar fler och fler människor varje år för att bekanta sig med dem närmare och väljer en semester på en båt, kommer denna möjlighet att avslöjas till fullo.

Vattensporter och dykning

Om du har valt segling som semester har du stora möjligheter att njuta av inte bara de omgivande landskapen på öarna utan också att öva sådana typer av vattensporter som: dykning, vindsurfing, vattenskidåkning, båtliv med en genomskinlig botten, fiske i Indiska oceanen.

På ön Ille Aux Cerfs, som ligger utanför östkusten, kan du njuta av nästan alla slags vattensporter. Dessutom är ön känd för sina utmärkta stränder och restauranger med rimliga priser. Så nära som möjligt till revet och bli inte våt kan du från orten staden Gran Bae , "undervatten promenad" utförs i en slags ubåt.

Det bästa stället för dykning i Mauritius är Tamarin-regionen. Här på ett djup av ca 250 meter är de bästa korallträdgårdarna och havet kommer att förvåna dig med en mängd olika flora och fauna. De bästa stränderna är kända för norra delen av ön.

Oceanic fiske

Fascinerade fiskare kommer att uppskatta fiske från en yacht i Indiska oceanen. I Mauritius vatten finns det sådana typer av fisk som: blå och svart marlin, tonfisk, dorado, barracuda, flera hajararter etc. Du kan fiska här året runt, men för den bästa biten här borde man komma från september till maj.

Villkor för uthyrning av en yacht i Mauritius

Kostnaden för att hyra en yacht kommer att bero på sin klass, kapacitet, längd, dessutom inkluderar beräkningen av kostnaden inte bara hyran av själva fartyget utan också lagets lön, försäkring. Tilläggskostnaderna inkluderar vanligtvis bränslekostnaden, betalning av parkering i hamnar, tips till teamet (tillval), matkostnader (inte alla båtar är utrustade med kök för självkokning).

Hyr en båt i Mauritius - ett nöje för rika människor, hyran för en vecka börjar från 30 tusen euro. Om du vill resa utan ett kommando, självständigt komponera rutter, då behöver du rätten att driva segel eller motorbåt. Du kan få detta dokument i en av de tre yacht skolorna: Storbritannien - Royal Yachting Ass (RYA), USA - American Sailing Ass (ASA) och International Yacht Master Training (IYT).

Välja segling som din semester, du får ett antal otvetydiga fördelar:

  1. Oberoende välja komfortnivå: I företag att hyra båtar i Mauritius kan du välja mellan ett litet manövrerbart fartyg till eliten, över 50 meter långa båtar.
  2. Skapa en resväg baserat på dina intressen, fysisk aktivitet etc.
  3. Du får full rörelsefrihet längs öns kust.
  4. Du spenderar tid i en cirkel av nära människor.
  5. Ombord ett brett utbud av underhållning.