Biluthyrning i Mauritius

När du reser eller reser kan hyrbil vara ett perfekt sätt att lösa ett transportproblem . Dessutom är det ett utmärkt val för dem som inte gillar att vara beroende av turistgrupper och planera själva resan.

Hyr en bil i Mauritius är möjlig i vilken hyrbil som helst, vilket är mycket. Med personlig transport kan du undvika trafikstockningar och besöka attraktioner vid en tid då det inte finns en stor tillströmning av turister. Dessutom får du möjlighet att besöka platser som ligger långt ifrån turistvägarna.

Hur och var att hyra en bil?

Eftersom Mauritius är en liten ö, kan du gå runt om det på bara två eller tre dagar. Denna information är användbar när du bestämmer hur länge du ska ta bilen. Så om några dagar kommer du att kunna se alla sevärdheter i både norra och södra och östra och västra kusterna av Mauritius, som har vilat på de bästa orterna på ön . Förflyttningen här är vänsterhänt, men det är ganska lätt att vänja sig vid det. Motorvägen är bara en, och vägarna är mycket smala.

Navigator, naturligtvis, behövs. Men det är värt att ta hand om kartor för dig själv, för de lokala är troligtvis inte korrekta. Det finns många internationella biluthyrningsföretag som också är representerade i Mauritius. Du kan hitta representanter för Europcar och Sixt, det finns också möjlighet att hyra en bil i Avis eller Budget, och det här är inte alla företag som finns på ön.

Kostnaden för bilen (vi tittar på exemplet på Hyndai i10), där det finns en GPS-navigator och försäkring, kostar ca 30,00 euro per dag. Mer prestigefyllda märken och modeller kommer att kosta mer. Vid uthyrning måste du också lämna en insättning på € 300,00 till € 500,00 - det här kan vara antingen kontant eller det belopp som fastställs på kortet.

Om det här är dyrt för dig kan du hyra bil i lokala företag. Priset blir billigare, men bilar som hyrs där ute har för det mesta inte försäkring. Men i vilket fall du behöver hyra en bil som inte är äldre än fyra år, och utfärdandet år visar de två sista siffrorna på siffran.

För att ordna en hyrbil i Mauritius måste du ha:

Är det möjligt att hyra bil i Mauritius?

Det finns inget korrekt svar på denna fråga, eftersom allt beror på personliga preferenser. Man tycker om fri rörlighet och självständig semesterplanering, och en annan vill spara, eftersom att hyra en bil på ön är inte billig. Bensin kostar dig cirka 52 rupier per liter (nästan 56 rubel).

Därför är det värt att överväga alla faktorer när man planerar att hyra en bil. Också glöm inte att du kan använda ett alternativ genom att helt enkelt hyra en taxi för en dag. Kostnaden för en sådan tjänst blir cirka 2 000 rupier (50,00 €) under en period av åtta timmar.

Om du ändå kommer att köra, då behöver du information som i Port Louis under högtidstimmar finns trafikstockningar, som på morgonen. Men det finns en ringväg längs vilken du kan komma runt huvudstaden. Och ju närmare du kommer till kusten, desto bättre blir den väg du kör med, för det är i den centrala delen av ön att spåren är ganska ojämn.

I huvudstaden i Port Louis , liksom i staden Rose Hill och några andra, på huvudvägen finns betalad parkering. Kuponger som kan köpas är utformade i 30 minuter, en timme och två timmar. Servicestationerna är engagerade i deras genomförande.

Användbar information

  1. På vägarna måste du köra mycket försiktigt, eftersom lokala förare, som fotgängare, kan vara slarviga.
  2. Användningen av säkerhetsbälten i Mauritius är obligatorisk.
  3. Alkoholhalten i blodet får inte överstiga 0,5 ppm.
  4. I städer är hastigheten begränsad från 30 km / h till 50 km / h.
  5. På sträckorna är hastigheten begränsad från 60 km / h till 100 km / h.
  6. Straffen för fartning är € 50,00.
  7. Straff för felaktig parkering är € 20,00.
  8. Tankning fungerar upp till högst 19.00.
  9. Cyklister kan åka på natten utan belysning.
  10. På ön kan du hyra en scooter (15,00 € per dag) eller en cykel (4,00 € per dag).