Mamma och styvmor - medicinska egenskaper

Mamma och styvmor anses vara praktiskt taget lunggräs och växer främst på lerjord. Dess namn beror på utseendet: undersidan är mjuk och slät, eftersom den är förknippad med mamman, och den övre är märkbart grovare och mer grov med styvmor. Trots förekomsten kan denna växt inte kallas en värdelös ogräs. Mor och styvmor har helande egenskaper, och är därför mycket uppskattade i medicin.

Användbara egenskaper hos mamma och styvmor

Alla moderns och styvmors mediciniska egenskaper skulle utgöra en lång lista, men de viktigaste är:

Sjukdomar som räddar mamma och styvmor

Tack vare sina egenskaper kan örtmodern och styvmor hjälpa dig att bekämpa följande sjukdomar:

I vilken form används moder och styvmor?

Denna lösning är väl manifesterad både med extern applikation och med intag. Från gräset, förbereda olika tinkturer, salvor, pulver, lägg den till många mediciner för att komplettera deras åtgärder. Som ingredienserna kan användas inte bara bladen, men också rötterna på växten. Här är några rekommendationer om hur man förbereder läkemedel med hjälp av modern och styvmor:

  1. Tinktur av mamma och styvmor för internt bruk. 4 teskedar torkade blommor och löv häll ett glas kokande vatten och stå i 20 minuter. Att dricka under dagen. Applicera denna tinktur för inflammation i luftvägarna, bronkierna, lungorna.
  2. Cure inflamed hals hjälper avkänning av löv av mor och styvmor, ört bergsklättrare fågel och blommor av svart älskling. Blandningen bryggs i mängden matsked per glas vatten och berusad som te.
  3. Mamma och styvmor kan användas i aromaterapi. Om du andas in det, kommer det att andas lättare.
  4. Läkare råder läkemedel för att förbättra synen, som inkluderar denna växt.
  5. Färskpressad juice, erhållen från gröna blad av mamma och styvmor, är bra som droppar från förkylningen.
  6. Som ett botemedel mot mjäll och håravfall används mamma och styvmor i kombination med nässla. För att förbereda avkoket tas båda örterna i lika stora proportioner.

Det finns ett mycket värdefullt recept på mor och styvmor med socker:

  1. För matlagning måste du ta disken, som växelvis lägger färskt smutsiga blad av plantan och häll dem socker.
  2. Efter fyllning är disken täckt med lock och begränsar luftåtkomst (till exempel genom att belägga spåren med lera).
  3. Därefter är den begravd på ett djup av ungefär en halv meter och kvar i tre veckor.
  4. Efter utgången av denna period bildas en homogen blandning, som sedan blandas med honung och tas på matsked tre gånger om dagen.

Om du bor i tillväxten av denna växt, var du inte lat och redan på sommaren fyller du det mirakulösa gräset och torkar det i solen. Vid rätt tillfälle behöver du inte tänka på var du ska ta en effektiv hostmedicin. Och om det inte kommer till nytta för dig om några månader, spelar det ingen roll, eftersom mamma och styvmor i torkad form kan hållas i flera år. Mamma och styvmor är en av de växter som kan tas inte bara som medicin, men också som förebyggande medel. Det har en allmän återhämtande effekt på kroppen och förhindrar många sjukdomar.