Rening av tarmarna med folkmekanismer

Med ålder börjar männens tarm att vara igensatt med toxiner som har kommit in i kroppen med förorenad luft, "rik" med konserveringsmedel, mat, droger, alkohol, tobaksrök. Om du inte vidtar några åtgärder kan "slagging" leda till bildandet av fekalstenar och till och med maligna neoplasmer. Idag lär vi oss att rensa tarmarna i hemmet genom konventionella medel för folket och diskutera även för och nackdelar med dessa metoder.

Enema för rengöring av tarmarna

Det traditionella sättet att rensa tarmarna är att lägga enema. Det är mer effektivt att använda för detta ändamål inte en sprutstans, utan en så kallad Esmarch-rån - en behållare med ett gummirör och en kran (säljs på apotek).

Det är nödvändigt:

Den optimala vattentemperaturen för denna procedur är 25-35 ° C. Det tar 1-1,5 liter vatten, vilket är effektivt för att tillsätta glycerin eller vegetabilisk olja (2 matskedar). Slangspetsen bör smörjas med petroleumgel, ett smörjmedel är också lämpligt för detta ändamål.

Om det inte finns möjlighet att köpa en mugg av Esmarch, kan enema för att rensa tarmarna göras med en spruta med ett hårt spets. Förfarandet bör upprepas inom en vecka.

Kontraindikationer: inflammation och erosion av kolon slemhinnan, akut peritonit, akut blindtarmsinflammation, rehabiliteringsperiod efter operation på bukorganen, hemorrojder. När gastrit eller magsår före rengöring av tarmkanalen behöver du en läkare råd.

Rengöring av tarmarna med aktivt kol

Aktivt kol rensar inte bara matsmältningskanalen - det förbättrar blodformeln. Räntan är - 10-20 dagar, proceduren bör inte missbrukas.

Du måste ta kol två gånger om dagen, beräkna antalet tabletter genom att dela din vikt med tio (70 kg = 7 tabletter). Efter kursen är det önskvärt att dricka droger som innehåller mjölkbakterier - minus kol därtill tillsammans med toxiner, "spolas ut" och användbar tarmflora. Rening av tarmen med aktivt kol kan inte kombineras med behandling med andra droger.

Rengör tarmarna med örter

Herbal decoctions är ett mycket mildt och helt ofarligt folkmedel för att rensa tarmarna.

De mest användbara är buljonger:

Utmärkt visar slaggeinfusion av höfter - de ska ångas i en termos.

Dekoktioner av örter ersätter effektivt koffeinhaltiga drycker, och te för att rensa tarmarna i Puer och Oolong-sorter har också visat sig vara effektivt.

Diet för att rensa tarmarna

Det är användbart att ordna så kallade "lossningsdagar" när man kan konsumera mycket flytande (juice, mineral eller filtrerat vatten) och endast vissa produkter. Effektivt för rengöring av tarmarna är en fruktdiet, det är användbart att äta en kokad, utan kryddris, som tidigare blöts i vatten i 5 dagar.

Råa grönsaker, som är en cellar av cellulosa, hjälper till att ta bort slagg. Rengöring utförs en dag - du kan bara äta en sallad av riven färska grönsaker (fyll med vegetabilisk olja, salt är acceptabelt). Särskilt användbar kål (alla slag), morötter, betor.

Rengör tarmarna med kefir

Det mest "läckra" sättet att avlägsna slagg är kefirrensning. För detta måste du lagra upp två liter kefir med något fettinnehåll (yoghurt rekommenderas inte). Under dagen kan du inte äta något. Så snart hungern kommer, måste du dricka ett glas yoghurt. Rengöring varar en dag, du behöver spendera det inte mer än en gång i månaden. Dessutom rensar tarmarna med kefir det möjligt att bli av med 1-2 kg övervikt.

Andra metoder för att ta bort slagg

Effektiv rengöring av tarmen med ricinolja - 1 kg kroppsvikt kommer att behövas för 1 kg kroppsvikt samt frisk citronsaft (2 gånger mer än ricinolja). Oljan, uppvärmd till en flytande konsistens, ska tvättas med juice. Proceduren utförs på natten, eftersom ricinolja orsakar illamående.

Yogas renar ofta tarmarna med salt. Efter att ha druckit två glas saltvatten (efter smak) måste du utföra asanas i 10 minuter (eller helt enkelt sträcka, vippa till sidorna). Efter att ha rest på toaletten måste du dricka saltvatten igen - och så flera gånger. Efter rengöring av tarmarna med salt måste du nödvändigtvis äta kokta grönsaker eller ris.