Mätning av basal temperatur under graviditeten

Från menstruationens början börjar kvinnan att mäta morgontemperaturen efter sömnen. Det mäts oftast under tungan, och ungefär 12 dagar kommer basaltemperaturen att vara ca 36,5 grader. Då är en liten droppe i basal temperatur för en dag möjlig, och med ägglossningens början förändras grafen. Då ökar basaltemperaturen med 0,4 grader eller mer - från 37 grader (och kanske 37-38, för olika kvinnor, på olika sätt). Detta sker före menstruation, för vilken det finns en andra minskning av basaltemperaturen.

Förändring av basaltemperatur under graviditet

När en kvinna har befrukat ett ägg minskar inte basaltemperaturen med en månadsfördröjning, hon är över 37 grader, menstruationen är inte. Ibland, när embryon implanteras, gör basal temperaturen till och med ett skarpt hoppa uppåt (37-38 grader). Alla dess förändringar kan vara informativa upp till 20 veckor av graviditeten, då brukar det inte mätas.

Basal temperatur under graviditeten

Inte alltid hoppar basaltemperaturen omedelbart under graviditeten, men det faller inte, och den månatliga börjar inte. Efter uppfattningen ökar vanligtvis basaltemperaturen under graviditeten, som varar mer än 18 dagar (varierande från 37,1 till 37,3 grader).

Om ökningen av basaltemperaturen under graviditeten är en variant av normen är dess reduktion ett mycket dåligt prognostiskt tecken. En minskning av basaltemperaturen i en diagnostiserad graviditet kan indikera en icke-utvecklande graviditet och död hos embryot. Men basaltemperaturen är informativ endast vid tidig graviditet (upp till 20 veckor), sedan börjar den minska igen. Efter 21 veckors graviditet ligger basaltemperaturen normalt under 37 grader, och nu är det inte alls ett tecken på ett hot om missfall.

Minskad basal temperatur under graviditeten

Om graviditetstiden efter graviditet minskar något, kan detta indikera en minskning av progesteronnivå och risken för missfall. Men om basaltemperaturen sjunker med 0,8-1 grader och förblir på denna nivå, så är detta ett tecken på en frusen graviditet och du bör omedelbart genomgå en ultraljudsundersökning (kontrollera om ett fosterägg och ett embryo växer, oavsett om det förekommer palpitation eller fostrets rörelser). En basal temperatur när du tar Dufaston eller Utrozhestan kan stanna en stund hög och med oförvecklad graviditet.