Futurism - vad är det i filosofin och den moderna världen?

Namnet "futurism" har ett latinskt ursprung och översätts som "framtiden". Denna trend i filosofi, litteratur och målning har blivit en naturlig följd av urbanisering med sin snabba takt i livet, bilar, telefoner, flygplan, järnvägar etc.

Vad är Futurism?

Hjälten i denna riktning är en ny man, långt ifrån pastaspråk, poesin från älskare av månen och svart melankoli. Futurism är tendensen till en feberish aspiration för framtiden. Denna avantgarde-rörelse från början av 20-talet av förra seklet samlades under sina banderollförfattare, poeter, artister och alla som var närmare storstadens energi, ungdomlig entusiasm och eld i kampen. Sloganet av heta urbanister var "snabba skönheten", som de innefattade i deras verk.

Futurism i filosofin

Till skillnad från kubism och expressionism är Futurismens filosofi inriktad mot den emotionella och psykologiska utvärderingen av maskinbeskaffenheten. Dess grundare - Marinetti, Boccioni, Carra, Severini och andra predikar dynamik och absolut frihet för bilder och ord. Futurism i poesi innebär användning av nya ord, vulgär vokabulär, professionell jargong. Målare ägnar sitt arbete till maskiner och mekanismer. De domineras av fragment och figurer med vassa vinklar, zigzags, spiraler - allt som uppfyller principerna om simultanitet.

Huvuddragen i Futurism

Huvuddragen i Futurism inkluderar:

 1. Gratis vers, fri rytm, användning av dokumentsprog, affischer och affischer.
 2. Intresserad av vad Futurism betyder är det värt att svara att denna riktning bekräftar avvisning av alla traditioner, en paus med tidigare ideologi och etiska synpunkter.
 3. Propaganda av konstnärlig och inhemsk individualism.
 4. Utvecklingen av det modernistiska konceptet, uttrycket av objektets väsen.
 5. Tanken om aggression, som blir den estetiska läran om italiensk fascism.

Futurism i webbdesign

Futuristisk stil används ofta i utformningen av Internetresurser. Dynamisk, surrealistisk det är perfekt för dem som arbetar med ett projekt relaterat till rymd, robotik och innovativ teknik. Design i stil med Futurism utförs i ljusa och kalla färger, och texturerna är av den modernaste typen. Huvudbakgrunden spelas ofta av bilden av den nyaste arkitekturen, som är en legering av metall, glas och plast. Futurism i design ger intrycket av en dynamisk, snabbt växande resurs full av energi.

Futurism - böcker

Epoken kunde inte utan lämna sitt avtryck på många författares arbete, som i sina verk täckte utvecklingen av det postindustriella samhället med sina förhoppningar och ambitioner, där den självförvisbara "jag" kommer först. Här är några av de mest ikoniska böckerna:

 1. "451 grader Fahrenheit" av Ray Bradbury . I sitt arbete framhäver författaren temat för den allmänna zombifieringen och duping av befolkningen, utförd av interaktiv tv. Sällsynta dissenters är undertryckta av straffpsykiatri, och hundroboten jakter de inkorrigible dissidenterna.
 2. "Clockwork Orange" av Anthony Burgess . Detta arbete är ett litterärt paradox av 20-talet, där den röda tråden i berättelsen är ämnet att bekämpa våld genom samma våld.
 3. "Hur man förför kvinnor. Kök Futurist »Filippo Tommaso Marinetti . Dess författare vet helt vad futurism betyder, för att han är hans grundare och ideologisk inspirator. Han gjorde en vågad uppsats om hur män förför kvinnor.

Futurism - filmer

Futuristiska filmer kombinerar mörkret, en hemsk antiutopi, med vilka orealistiska rymdskepp visas, människor i webbbedräkter och andra fantastiska dekorationer, vilket gör det nödvändigt att bygga inte särskilt positiva filosofiska prognoser. Här är några av bilderna:

 1. "Vattenvärlden" . Skaparnas uppfinningsförmåga förvånar även de djärvaste antagandena. Här och Kevin Costner i sken av en heroisk mutant och pittoreska fartyg och invecklade byggnader.
 2. "Himmelsk kapten och framtidsvärlden" . Futurism i filmen lever inte alltid upp till förväntningarna, men spelet av sådana framstående skådespelare som Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow och andra är helt enkelt fascinerande. Den presenterade konstiga världen kan knappast beskrivas, men alla fans av science fiction kommer definitivt att uppskatta det.
 3. Prometheus . Med antalet visuella effekter är det inte särskilt lika. Astronauternas historia som gick in i rymden gör dig skakad av skräck och orealistisk skönhet.