Kejsarsnitt - fördelar och nackdelar för mamma och barn

Barnets födelse är inte alltid möjligt med naturliga medel. Ofta utrotar barnmorskor till cesarean. Det bör noteras att denna leveransmetod har positiva och negativa punkter. Låt oss betrakta mer detaljerat kejsarsnitt, plusser och minusar av sådan operation, vi namnger indikationer på dess realisering.

Vad är indikationerna för cesarean leverans?

Innan vi diskuterar kejsarsnittet i detalj, för att nämna fördelarna och nackdelarna noterar vi att denna operation är planerad i förväg. Läkarna utbildar sig för den gravida kvinnan som sätts upp för operation. Behovet av det är villkorat av tillståndet, både gravid och fostret. Det är vanligt att allokera:

Så, bland de relativa indikationerna för cesarean leverans identifierar obstetrikerna:

Absoluta indikationer för kejsarsnitt

I sådana fall blir operationen avgörande - barnets passage genom födelsekanalen har stor risk för hans död. Bland de villkor som har absoluta indikationer på kejsarsnitt, fördelas:

Nödcæsarsektion - indikationer

Att berätta om kejsarsnitt, plusser och minus av operation, är det nödvändigt att notera att ibland beslutet att hålla det tas kort före leverans eller under arbetets början. Nöd-kejsarsnitt hjälper till att rädda barnets liv, eliminera komplikationerna i födelseprocessen. Indikationer för genomförandet är:

  1. Kliniskt smalt bäcken. Med en sådan kränkning av bäckens storlek matchar inte storleken på barnet. På grund av detta kan han inte självständigt gå igenom födelsekanalen.
  2. För tidig separation av fostervätska , där stimulering av arbetskraft med droger inte ger resultat.
  3. Placenta avlägsnande. Med en sådan överträdelse slutar barnet att ta emot syre, fortfarande i livmodern. Utveckla hypoxi , vilket kan leda till döden.
  4. Uterinblödning. Brott, som avbryter anslutningen av barnets plats med livmodern, vilket leder till en överträdelse av fartygens integritet.
  5. Livmoderbrott.
  6. Skrå eller tvärgående position av barnet i livmoderhålan.
  7. Förlust av navelsträngslingorna eller deras närhet till livmoderns hals. I en sådan situation är naturliga födelser fyllda med det faktum att fostret, som rör sig längs födelsekanalen, kan bli kvävas.

Kejsarsnitt utan bevis

Många framtida mammor, tänker på hur man lindrar lidandet och smärtan som följer med födseln, fråga läkare om kejsarsnitt utan vittnesbörd. Det är värt att notera att denna övning sällan används av läkare. Obstetricians påminner framtida mammor: en kejsarsnitt är ett operativt ingripande som medför många konsekvenser (en allergi mot anestesi, en hög risk för infektion i ett postoperativt sår). I händelse av rädsla för lidande och smärta som åtföljer processen med barnets utseende erbjuds spinalanestesi som ett alternativ.

Kontraindikationer till kejsarsnitt

Till att börja med måste man säga att det inte finns några absoluta kontraindikationer för ett sådant kirurgiskt ingrepp. Men samtidigt påminner läkare mödrar om att risken för kejsarsnitt är en hög risk för infektion, utvecklingen av purulenta septiska komplikationer. I vissa fall är cesarean inte förskrivet för följande:

Kejsarsnitt - konsekvenser

Skadorna på kejsarsnittet ligger i den negativa inverkan på anestetiska läkemedel. Operationen utförs under anestesi. Kvinnan känner inte alls alls. På grund av detta kan moderen vid tidpunkten för sin handling avsluta sådana fenomen som:

Vilken anestesi är bättre för kejsarsnitt?

Bedövning med kejsarsnitt väljs med hänsyn till graviditetens tillstånd, bristen på allergi mot vissa droger. När det gäller typen av anestesi föredrar läkare en allmän endotrakeal. Med denna typ av anestesi:

Kejsarsnitt, fördelar och nackdelar - åsikt av specialister

För att förstå varför läkare är emot kejsarsnitt, är det nödvändigt att överväga vissa funktioner i denna process. Det viktigaste är att barnet dyker upp snabbt, medan den små organismens förberedande stadium, dess framsteg genom födelsekanalen, som med naturlig förlossning, saknas. Som ett resultat av adaptiva reaktioner på nya miljöförhållanden bildas inte. Detta fenomen, enligt experter, blir ofta en förklaring till minskningen av immunitet hos dessa barn, frekventa sjukdomar.

Med tanke på en sådan operation som en kejsarsnitt, plusser och minusar, bland de positiva punkterna, utmärker läkarna:

Kejsarsnitt - fördelar och nackdelar för barnet

Caesarean sectional skada för ett barn är en snabb födsel. Barnets andnings- och cirkulationssystem har inte tid att anpassa sig till de nya förutsättningarna. Så när man flyttar genom födelsekanalen från lungorna elimineras den fostervätska som barnet sluger av misstag. Vid kejsarsnitt av sådant fenomen är det inte noterat, det är fyllt med utveckling av en asfyxi eller en inflammation.

När det gäller fördelarna med en baby Caesarean, är de:

Kejsarsnitt - fördelar och nackdelar för mamma

Med tanke på den kejsarsnitt, för och mot denna operation, är det nödvändigt att säga att för en kvinna har en sådan leverans många positiva aspekter. Gravid känner inte alls smärta. Hela processen styrs av läkare. Risken för komplikationer minskar under födseln. När det gäller negativa egenskaper, bland de viktigaste: