Allvarlig toxemi vid graviditet

Även den mest efterlängtade graviditeten kan åtföljas av obehagliga manifestationer, ibland ganska smärtsamma för en kvinna. För bara tio år sedan ansåg läkare allvarlig toxicos under graviditeten ett undantag från regeln och hävdade att graviditeten hos en frisk kvinna skulle gå vidare utan särskilda svårigheter. Men vetenskapen står inte stilla och moderna läkare är inte så kategoriska. Som regel observeras en stark toxicos hos många framtida mammor, och vid olika graviditeter.

Typer och orsaker till svår toxemi

I de tidiga skeden av graviditeten, vanligtvis efter 6-8 veckor, kan en kvinna störas av illamående, kräkningar, generell svaghet, sömnighet. Ett sådant tillstånd kan vara upp till 12-15 veckor och är ett tecken på en tidig toxikos. Förutom dessa symtom är svimning, intolerans mot dofter och vissa livsmedel också karakteristiska. Det finns också förändringar i nervsystemet - den gravida kvinnan blir irriterad, noggrann, med oförutsägbar reaktion på olika händelser.

Mycket stark toxicos uppträder i kräkningar mer än 5 gånger om dagen, allvarlig illamående under dagen, och inte bara på morgonen, frekvent yrsel, allmän svaghet i kroppen. Även med svår toxemi kan framtida mammor känna tyngd i magen, spasmer, halsbränna.

Men smärtsamt som det kan vara, är allvarlig toxemi i tidig graviditet ansedd vara en norm snarare än en patologi och brukar inte äventyra barnet. Mycket farligare för fostret och svårare för framtida mamma att tolerera sen toxos eller gestos. I allmänhet manifesteras sen toxik i andra hälften av graviditeten eller till och med under sista trimestern.

De viktigaste tecknen på gestos är stark svullnad, plötslig huvudvärk, högt blodtryck, kramper. Vid starkt uttryckta visningar av sen toxicos är det nödvändigt med sjukhusvård.

Trots en omfattande studie av svår toxemi under graviditeten är orsakerna till det inte fullt ut förstådda. Förlossningslärarna-gynekologerna själva uttrycker olika, ibland motsägelsefulla åsikter.

Men det är fortfarande möjligt att ange några av de mest troliga orsakerna till att en stark toxicos uppträder hos många kvinnor:

  1. Ärftlighet - många läkare påpekar att kvinnor, vars mammor har haft en svår graviditet, lider av allvarlig toxemi.
  2. Kroniska sjukdomar i lever, mag-tarmkanalen, bronkier och lungor hos en gravid kvinna kan vara en sannolik orsak till allvarlig toxicos.
  3. Mycket allvarlig toxicos under graviditeten kan provocera negativa känslor, som upplevs av en framtida mamma. Erfarenheter, stress, rädsla, sömnbrist är oerhört oönskade och påverkar inte bara kvinnan utan även den framtida bebisen.
  4. Den framtida modernens ålder. Vissa läkare klassificerar kvinnor i riskzonen som kvinnor som blir gravid före 17 års ålder eller efter 35 år och förklarar att allvarlig toxicitet under graviditeten hos sådana patienter observeras flera gånger oftare än hos andra potentiella mödrar.

Metoder för att eliminera allvarlig toxemi

Många kvinnor som har torterats av allvarlig toxicos är intresserade av vad man ska göra och vilka metoder som finns för att lindra detta obehagliga tillstånd. Det finns många sätt att bli av med en stark toxicos. Bland dem finns det både läkemedelsbehandlingsmetoder, som endast föreskrivs av en läkare och bara kontrolleras av framtida mammor för att lindra tillståndet vid allvarlig toxicos.

Tänk på de mest effektiva sätten att hantera allvarlig toxicos:

Det finns ingen universell metod för att kontrollera svår toxemi under graviditeten. Varje kvinna väljer ett lämpligt verktyg för sig själv, vilket hjälper henne bäst. Kom bara ihåg att alla obehagliga tecken på toxicos snart kommer att försvinna, och i ditt liv kommer ett efterlängtat mirakel - du kommer att bli en mamma.