Jul i Europa

Något och jul firas av européer på ett stort sätt och med speciell entusiasm. Ungefär lika som vi träffar en älskad absolut alla nyår. Traditionellt är jul på kontinenten mer populär än det nya årets ankomst. Denna semester är full av glädje, värme och känsla av en saga bland européerna, i allmänhet är atmosfären magisk och smittsam. Tja, kommer inte släcka det och introducera dig till julens traditioner i Europa.

När firar de jul i Europa?

Det är känt att jul är en religiös helgdag, det här är Jesu Kristi födelsedag. Större delen av Europas befolkning är anhängare av katolicismen, en av kristendomens grenar. Alla helgdagar av katoliker firas enligt den gregorianska kalendern (till skillnad från ortodoxi, där den juliska kalendern används). Därför faller juledagen i Europa på natten den 24 december till 25 december och inte från 6 januari till 7 januari, som i länder där ortodoxi anses vara den viktigaste religionen.

Traditioner av katolsk jul i Europa

I allmänhet kan man säga att många tullar att fira den här ljusa dagen är vanliga för alla länder på kontinenten. Men varje stat har sina egna speciella traditioner.

Gemensamt för alla européer är inredningen av huset med ett elegant julgran med leksaker, kransar och ljus . Vissa townsfolk har en trädgren eller en krans på dörren, en vägg, en eldstad.

På julen är det vanligt att ge gåvor till varandra, till barn - till stövlar eller strumpor hängande från julgranar. Och det finns en legend som presenterar en sagahjälte Santa Claus (Babbo Natale i Italien, Nikolaus i Tyskland , Juleniss i Sverige, Papa Noel i Spanien, Syanialis Saltis i Litauen), som kommer från Lappland på en släde som dras av hjort.

Vanligtvis på kvällen den 26 december möts hela familjen vid samma bord och äter traditionella julrätter: kalkon, fläsk, kyckling eller gås, bakad eller stekt, julkaka, ingefärakaka och pepparkakshus.

Hälsningskort skickas till alla vänner, släktingar, vänner, kollegor. Städer och byar är dekorerad med en scen från tredimensionella figurer som visar en plantskola, spädbarns Kristus, Jungfru Maria och St Joseph.

Vid midnatt hålls massa i alla katolska kyrkor.

Julhelger i Europa

Visst, det är bättre att se en gång än att höra hundra gånger (eller läsa). Du kan känna den unika atmosfären på festivalen själv, gå till Europa på julafton.

Alternativen till en oförglömlig julfirande i Europa 2015 är många. Mycket intressant just nu i Tyskland . Förutom bekantskap med tullen kommer du att ha en chans att spendera pengar och ha kul på de berömda jubileum i Berlin, Köln eller Nürnberg.

Du kan kombinera aktiv vila med en julmiddag i en mysig stuga vid skidorterna i Alperna . Denna resa rekommenderas för både familjeföretag och roliga företag.

På jakt efter en ovanlig bok en tur till turistområdet i Finland - Rovaniemi, bättre känd som Lappland, födelseplatsen för Julens Helg - Santa Claus. Här kan du skriva ett brev till finsk julklapp, besöka hans bostad, besöka isparken och delta i de fina folkfestningarna.

Njut av skönheten och värmen i julkvällen 2015 i den ungerska huvudstaden Budapest . En resa till en av de charmigaste städerna i Europa - det här är en händelse, och om det är till jul, kan inte oförglömliga intryck undvikas.

Polen är ett bra alternativ för dem som vill ha jultraditioner med tullen, men spenderar inte mycket pengar. Förresten kan smaken av traditionella rätter på en festmiddag kombineras med en undersökning av fantastiska sevärdheter.