Riviera Maya, Mexiko

"Riviera Maya" är namnet på en del av Karibiska havets kust i östra delen av delstaten Quintana Roo. Idag är detta område ett framgångsrikt utvecklande semesterområde med en längd på ca 100 km från Cancun till Tulum.

Beskrivning av Riviera-Maya resort

Den här delen av Karibiska kusten började byggas kraftigt för 10-15 år sedan, då Cancun inte längre hade ledigt utrymme för nya hotell. Palaia del Carmen är centrum av Riviera Maya, och inkluderar också den största ön i Mexiko - ön Cozumel, som är 45 minuter med färja.

Riviera Maya i Mexiko är ett grönt paradis för en lugn och avkopplande semester. Det finns inget sådant aktivt nattliv som vid andra mexikanska orter. Många européer föredrar att vila här. Utvägsområdet är utspridda längs hela kusten av turiststäder och orter. Redan mer än 400 hotell av olika nivåer av komfort och en bra infrastruktur för deras service har byggts på Riviera Maya. Vackra sandstränder, magnifik natur, lugnt liv i kustnära byar och varmt turkos hav - allt detta skapar utmärkta förutsättningar för rekreation. Barriärrevet, som sträcker sig längs kusten, låter dig dyka.

Vädret i Riviera Maya i Mexiko är varmt och soligt året runt. Klimatet i orten är subtropiskt. Den genomsnittliga årstemperaturen är + 30 ° C, vattentemperaturen + 25 ° C. Den mest gynnsamma perioden för rekreation är säsongen från november till april. När vi har snö, här på kusten - höjden på strandsäsongen.

Stränder i Riviera Maya

Stränder i utvägsområdet sträckte sig för hundra kilometer längs kusten. Det finns sådana grundläggande turiststränder:

Playa del Carmen är centrum av orten, stränderna är parallella med hotellen, det finns många nöjesställen här.

Puerto Aventuras - lämplig för segelflygare, samt hundra meter från stranden är ett korallrev där de sjunker med dykning. Tyst och trångt ställe, i motsats till stränderna i Playa del Carmen. Bathe här mestadels på stranden i Fatima Bay.

Xpu-Ha - ligger 20 km från centrala orten och är en pittoresk naturlig strand. Här kan du bada i den charmiga lagunen, och det finns också en naturlig underjordisk sjö - senot.

Kantenal är en av de bästa ställena för dykning.

Akumal är en liten vacker strand där människor samlas för att träna segling, dykning, fiske. Fin vit sand och klart vatten är bra för rekreation med barn, och bland de olika undervattensvärlden finns havssköldpaddor.

Tulum - en funktion av denna strand är ruinerna av antika Maya-byggnader, som ligger bredvid den.

Xcacel - laguner, sanddyner och mangrovelundar i kombination med snövit sand gör denna strand ett paradis. Från sena hösten till maj i sandarna på denna strand lägger ägg sällsynta havssköldpaddor.

Vad kan du se från sevärdheterna på Riviera Maya?

Gå till Riviera Maya i Mexiko, planera flera utflykter för att beundra mångfalden av det lokala vilda djurlivet och aboriginernas kulturliv, samt fånga minnet av de antika städerna i den avlidne Maya-civilisationen.

Sevärdheterna i Riviera Maya erbjuds för besökande turister:

För aktiv rekreation organiseras här:

Tack vare naturens skönhet, den diversifierade undervattensvärlden, Riviera Maya anses vara ett paradis för de flesta turister som har besökt här.