Inomhus azalea

Om du föredrar vackert blommande växter, rum azalea - det här är säkert ditt val.

Varianter och typer av azaleor

I naturen bor många representanter för denna skönhet. Bland rummet azalea finns det två typer. Azalea Indian (eller Rhododendron Simsa) är en vintergrön busk upp till 50 cm hög, prickad med bredvingariga blommor omkring 3-5 cm i diameter. Azalea Japanese (eller rododendron stump), även en liten buske, täckt med små blommor upp till 2-3 cm i diameter.

När det gäller sorterna av azalea är de många:

Hur man bryr sig om rum azalea?

Vi vill omedelbart varna att rhododendronen är en skumkultur. Ändå lite vad en blomsterhandlare ger upp en lyxig azalea som en gåva.

Lighting. Placera potten och blomma på ett ställe där det finns delvis skugga eller diffus ljus. Direkt solljus är farligt för rummet skönhet.

Temperatur. Temperaturregimen azalea ställer också särskilda krav. På vintern passar det rum med lufttemperatur inom området 12-15 grader, högst 18-20 grader. På sommaren tolererar det inte värmen, det måste överföras till ett rum med 20 graders lufttemperatur.

Fukt och vattning. Det är precis som azalea rummet, så det är nästan daglig sprayning. Vid blomning sprutas vattnet nära växten, men riktar inte strålen till den. Om vi ​​pratar om vattning, då borde det utan tvivel vara regelbundet. Rhododendron växer väl när jordklumpen inte torkar upp. Vid bevattning används vatten vid rumstemperatur. Erfaren växtodlare rekommenderar för azalea i rumsbetingelserna en gång i månaden att organisera vattning, som blandas med ett par droppar citronsaft.

Transplant. Den första transplantationen ska göras efter att blomningen som köptes eller ges till dig har upphört att blomstra. För att göra detta, förbered jorden från barrträd, sand och mos i förhållandet 2: 1: 1 eller förvärva en speciell blandning av "Azalea". När transplantationen överförs inomhus azalea blomman överförs, skickas den till en ny kruka med en jordspets. Nästa gång transplantationen produceras om ett år. Vuxna växter behöver markförnyelse varannan tre till tre år.

Top dressing. Under en varm tid matas azalea varje vecka med ett komplext gödningsmedel för azaleor. På hösten och vintern behöver hon superfosfat.

För att azalea blommade frodigt, i maj sticks det och lämnar upp till fem blad på skottet. Blöta knoppar och frölåda rekommenderas att tas bort.