Huvudporten


I nästan 150 år har olika länder tävlat om högsta skyskrapan. Designa och bygga högtorn en efter en, försöker arkitekter och byggare inte bara skapa en annan superhöjning utan också den vackraste, perfekta och unika skyskrapan. Så här kan du beskriva den kända byggnaden av huvudgaten i Abu Dhabi .

Tornets egenskaper

Namnet Capital Gate hör till en mycket ovanlig Abu Dhabi skyskrapa i UAE , annars kallas det Falling Tower. Territoriellt ligger den vid vattnet på 30th Street och gränsar till National Exhibition Centre. I översättning från engelska betyder "huvudporten" bokstavligen "Gateway till huvudstaden".

Höjden av fallande tornet är 160 m, och detta är en av de högsta byggnaderna i Emirates huvudstad. Tornet uppfördes av National Exhibition Company Abu Dhabi, hon är också ägare till byggnaden, enligt projektet från London arkitektbyrån RMJM London. Enligt finansieringsrapporten krävde byggnadsbudgeten 2,2 miljarder dollar. Skyskrapan började byggas 2007 och slutade om 4 år.

För närvarande är Capital Gate beläget Business Class Hotel Hyatt på Capital Gate 5 *, där i en svit med en magnifik utsikt över Persiska viken kan stoppa alla som vill, liksom andra kontor och kontorslokaler. Tornet har 35 våningar och en total yta på 53,1 tusen kvadratmeter. m, hotellet ligger på våningar 19 till 33.

Raisiner av det fallande tornets arkitektur

Vid byggandet av huvudporten användes tekniken för ett diagonalt gallerskal, vilket gör det möjligt att ge byggnader ovanliga och till och med onaturliga former. I Mellanöstern är detta den första strukturen, vars struktur absorberar och omdirigerar vindkrafts och seismiska krafter så mycket som möjligt. Liknande skyskrapor finns i New York (Hurst Tower) och i London (Mary-ex).

Under det fallande tornet är det 490 högar som drivs i marken till ett djup av 30 m. Ramskalet ligger ovanför dem: det är tillverkat av förstärkande stål. Vidare i gallret byggs 728 glasplattor i form av rhombs, som är speciellt gjorda för detta projekt. Paneler står vid speciella vinklar, för att inte störa balansen. Diamanterna har själva formen av fasetterade diamanter, består av 18 rutor och har en totalvikt på 5 ton.

Capital Gate har installerat över 12 500 stora fönster som kan spara betydligt belysning och belysning. Förutom ljuset inuti tornet är ett högt (60 m) koniskt atrium byggt. Användningen av modern teknik gör det möjligt att avsevärt spara på luftkonditionering:

Guinness Record

Den unika formen av fallande tornet uppmärksammade experter från Guinness Records: i juni 2010 erkändes huvudporten som byggnaden med världens största sluttning. Och i väster lutas skyskrapan med 18%. Som jämförelse: Det lutande tornet i Pisa har en lutningsvinkel på endast 4% - det här är 4,5 gånger mindre.

Konstruktörerna förklarar detta genom det faktum att ett speciellt tekniskt tillvägagångssätt tillämpades: fram till 12: e våningen fixerades alla plattor på byggnadens golv strikt vertikalt en till en, och ovan var redan överlagrade några luckor. Deras storlek är från 30 till 14 cm, vilket resulterade i en så stor sluttning.

Hur kommer man till Capital Gate?

Det fallande tornet i Abu Dhabi framträder tydligt mot bakgrunden av närliggande byggnader. Om du inte bor i närheten, vilket gör att du kan gå till fots, är det bekvämare att ta en taxi. Om du reser ensam på ett hyrdat fordon , gå till Al Khaleej Al Arabi St (samma som 30 St.).