Tromboflebit - symptom

Faktum är att den aktuella sjukdomen är en kombination av två patologier: inflammation i venös vägg och bildandet av en trombos, vilket hindrar blodflödet. Det finns ett akut och kroniskt stadium, och i det senare fallet är det svårt att detektera tromboflebit - symptomen är inte uttryckta eller till och med frånvarande. Dessutom ligger sjukdomsfaren i det faktum att det kan uppstå både i ytliga vener, när diagnostik inte uppstår svårigheter och i djupa - det är dolt.

De viktigaste symptomen på tromboflebit i nedre och övre extremiteterna

Först och främst finns det ett smärtssyndrom i den drabbade armen eller benet, vilket förbättras markant genom fysisk aktivitet och gångavstånd. Vissa människor noterar obehagliga känslor när palpation av vener och områden i närheten av dem.

Hudskydd nära venerna är hyperemi, vilket i slutändan ger plats åt hematom och blåmärken. Dessutom, i avsaknad av ordentlig terapi, förvärvar huden en mörkbrun färg.

Symptom på tromboflebit förekommer också i temperaturökningen, både hela kroppen (upp till lågvärdesvärden) och extremiteterna, precis ovanför lokaliseringarna av inflammationslokalisering.

Med nederbörd av djupa vener finns det en liten puffiness som kan försvinna på morgonen.

Betrakta nu sjukdomens tecken, karakteristiska för dess olika former och steg i mer detalj.

Tromboflebit i händerna - symtom

Det bör noteras att i de övre extremiteterna utvecklas denna sjukdom ganska sällan och är ett mycket farligt tillstånd. Faktum är att tromboflebit kan passera till näven och bröstens vener, vilket i sin tur medför tromboembolism i lungorna och en hög risk för dödlig utgång.

Symptom på sjukdomen:

Symtom på tromboflebit i benen

I detta fall skiljer sig tecken på sjukdomen beroende på dess form, lokalisering och karaktären av kursen. Den enklaste diagnosen patologi i det akuta skedet med nedsatta ådror.

Symptom på akut ytlig tromboflebit:

Symtom på djup ventromboflebit av nedre extremiteter:

Den farligaste lokaliseringen av tromboflebit i nedre delen av kroppen är ileum-femoralsegmentet, eftersom den bildade trombi i detta område når stora storlekar. Samtidigt finns det inga uppenbara symtom och det enda tecknet är pulmonalt emboli.

Migrerar tromboflebit - symtom

Detta är en ganska sällsynt form av sjukdomen, som i regel uppträder hos män i en ung ålder.

Karakteristiska tecken är mycket likartade akut tromboflebit, men symtomen uppträder på ena extremiteten (övre eller nedre) och sedan i andra zoner. Samtidigt förblir patientens hälsotillstånd inom normala gränser, liksom kroppstemperaturen.

Dessutom påverkar den migrerande typen av sjukdom inte bara venerna utan även de närliggande artärerna.