Hur sätter du barnet att sova under dagen?

En frisk sömn är nödvändig för ett litet barn som luft, för det är under sömnen att barnet utvecklas helt mentalt och fysiskt, och återhämtar sig också när det är sjuk. För många föräldrar att sätta smulor att sova blir ett verkligt problem. Och om på kvällen blir barnet vanligtvis trött och somnar ganska snabbt, då på dagarna tvärtom är barnet så aktivt och glatt att det blir omöjligt att packa det.

Samtidigt är sömn för sömn fortfarande nödvändig för barnet tills han är 4-5 år, speciellt för spädbarn upp till tre års ålder. I den här artikeln ska vi prata om hur du sätter barnet ordentligt under dagen och vad mamma kan göra för att hjälpa den lilla somna.


Hur får man ett barn att sova under dagen?

Det finns flera enkla rekommendationer hur man lär ett barn att sova under dagen, varefter du kan sätta barnet utan tårar och skrik i en tillräckligt kort tid:

  1. Det är väldigt viktigt, bokstavligen från de första dagarna av livskrummer, att hålla sig till ett tydligt sätt att sova och vakna. Barnets kropp kommer snabbt att anpassa sig till en viss dagstid och det blir lättare för honom att somna.
  2. Försök dessutom att följa samma dagliga sekvens av dina handlingar. Till exempel, strax efter middagen läser du en historia till barnet. I det här fallet kommer läsning högt att associeras med barnets dagtidssömn, och därför kan du sätta det snabbare.
  3. Slutligen är det viktigaste som måste göras om barnet inte kan sova på eftermiddagen är att ta bort yttre stimuli. Naturligtvis kommer även det trötta barnet inte vilja gå och lägga sig, om det på TV visar en intressant tecknad film eller i huset finns det gäster. Helst bör barnet vila i ett separat rum, men om du inte har ett sådant tillfälle, försök att skapa en atmosfär i vardagsrummet som justerar krummen för att sova - stäng av TV: n och slå på tysta tyst musik och tala så tyst som möjligt.