Hur man bestämmer en ektopisk graviditet i de tidiga stadierna?

Att bestämma en sådan överträdelse, som en ektopisk graviditet, är ganska svår i de tidiga stadierna. Saken är att det inte finns några specifika symptom som gör det möjligt att med säkerhet säga om förekomsten av denna sjukdom.

Vad är tecknen på ektopisk graviditet?

Med utvecklingen av ektopisk graviditet upplever flickan samma förnimmelser som normalt. I detta fall observeras:

Nu är det nödvändigt att säga om vilka tecken det är möjligt att bestämma en ektopisk graviditet och vid vilken tidpunkt (vecka). Tidigare upptäckte denna överträdelse gynekologer endast vid 6-8 veckors graviditet, när symptom på överträdelsen var uppenbart och gravidens tillstånd försämrades kraftigt.

Idag, före bestämning av ektopisk graviditet i de tidiga stadierna, föreskriver läkare vissa test och forskning. En särskild roll här hör till analysen på hCG- nivå . Så, vid bedömning av resultaten, om hormonkoncentrationen är under normala och inte motsvarar graviditetsalderen, föreskriver läkaren en ultraljudsundersökning.

I allmänhet kan ultraljud bestämma en ektopisk graviditet när 7-10 dagar har gått sedan befruktningen. Det är vid denna tidpunkt att implantation inträffar, dvs införande av fetalt ägg i endometrium. I det här fallet är det tydligt synligt i livmoderhålan. Om ägget ligger i äggledaren (som oftast observeras med ektopisk graviditet), talar de om utvecklingen av sjukdomen.

Utveckling av detta tillstånd åtföljs också av följande symtom:

Vad är risken för en ektopisk graviditet för moderns kropp?

Med 100% noggrannhet bestämmer ektopisk graviditet, oavsett vad termen kan, läkaren kan bara använda ultraljudsmaskinen. Ovanstående symtom kan inte användas för att diagnostisera. många av dem observeras vid normal graviditet.

Om vi ​​pratar om hur farlig denna kränkning är för moderns hälsa, är det först och främst ringen i livmoderröret. Detta fenomen uppstår när sjukdomen diagnostiseras ganska sent, på grund av den obehandlade behandlingen av en gravid kvinna. Många framtida mödrar försöker uthärda de moderata smärtan som uppstår, försämring av tillståndet och avskriva dem för symptom på toxicos i början av graviditeten. Detta leder till sorgliga konsekvenser. Som ett resultat av brottet störs livmoderns integritet, vilket åtföljs av svår blödning. I detta fall måste hjälp ges omedelbart.

Det enda sättet att behandla denna kränkning är rengöring. Fosterägget extraheras med en speciell vakuumanordning. Verksamheten i sig varar ungefär 30 minuter och har liten användning.

Efter rengöring är ultraljud obligatorisk. Dess syfte är att utesluta närvaron av rester av fetalt ägg eller embryo, beroende på operationstiden.

Således, när en ektopisk graviditet bestäms, på vilket sätt som helst uppstår de till ultraljud. Först efter att doktorn upptäckt att ett fosterägg saknas i livmoderhålan utförs motsvarande diagnos. Behandlingen utförs omedelbart, vilket undviker utvecklingen av möjliga komplikationer för kvinnans och fostrets hälsa.